A klímaváltozás jegyében zajlik a Párizsi Divathét is

Forrás: MTI2019. 09. 25. 23:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kering luxusvállalkozás a bemutatók elején bejelentette, hogy teljes mértékben a klímasemlegesség mellett kötelezi el magát és üvegházhatású gázkibocsátását 2018-ig visszamenőleg is kompenzálni kívánja.

A Keringhez tartozó Saint Laurent művészeti vezetője, Anthony Vaccarello a 70-es évek hippihangulatát vitte a kifutóra a Place de Varsovie-ban.

A Dior-show központi témájává a divatház főtervezője, Maria Grazia Chiuri a biológiai sokszínűség megőrzését tette. A modellek egy ideiglenes erdő közepén mutatták be a kreációkat. A színpadon 164 fát helyeztek el később elültethető állapotban: gyökérzetüket vászonzsák borította.

Marine Serre francia divattervezőt az a kérdés foglalkoztatta, hogyan öltöznének fel azok az emberek, akik bunkerekben vészelnek át egy klímakatasztrófát. Elképzelése szerint védőöltözéket viselnének és újrahasznosítanának mindent, amit találnak: a divattervező horgolt terítőket, ágyneműt és függönyöket változtatott ruhává. Az általa elképzelt világ olyan forró volna, hogy az öltönyök törölközőanyagból készülnének.

Az időjárás szeszélyeivel szembeni reménytelen védtelenséget kívánta szemléltetni a Lanvin show-ja szerdán. A divatház bemutatóját a Musée du Quai Branly kertjében rendezte meg a szabad ég alatt, és a vendégeknek szakadó esőben kellett végignézniük a modellek vonulását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.