A rabok is kaptak segélyt Olaszországban

Barátnője kérésére sem adja meg magát a belga katonaszökevény; kikötésre vár a bevándorlókat szállító Aita Mari spanyol civil hajó. Ellenőrzött belövőszobákat működtetnek a kábítószerezőknek Párizsban; a rabok is igényelték a munkanélküliség felszámolására létrehozott olasz társadalmi segélyt.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 31. 16:04
null
Milánó, 2020. március 9. Lázadó fegyencek a milánói San Vittore börtön tetején, az elõtérben rendõrök 2020. március 9-én. A rabok amiatt tiltakoznak, hogy a tüdõgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt az olasz hatóságok felfüggesztették a látogatásokat, továbbá fokozottabb egészségügyi védelmet követelnek maguknak. MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner Fotó: Matteo Corner Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A radikális belga katonaszökevényt saját barátnője szólítja fel megadásra

Belgiumban 14 napja keresik a fegyveres testületek azt a szélsőjobboldali katonaszökevényt, aki egy katonai bázisról ellopott fegyverekkel menekül a hatóságok elől. Eltűnése előtt a 46 éves Jürgen Connings halálos fenyegetést küldött Belgium vezető virológusának, Marc Van Ranstnak, de a radikális jobboldali gondolkodású fegyveres korábban már egy mecsetet is terrortámadással fenyegetett meg. Conings barátnője vasárnap egy 20 másodperces videóüzenetben szólította fel élettársát a fegyverletételre és a megadásra, de a fegyveres katonaszökevénynek azóta is hűlt helye.

Forrás: PLUS.LESOIR.BE

Kikötésre vár a bevándorlókat szállító Aita Mari spanyol civil hajó

A Salvamento Marítimo Humanitario nem kormányzati szervezet hajója Siracusa kikötőjéhez közelít ötven bevándorlóval a fedélzetén, akiket május 27-én mentett ki a Földközi-tengerből. A hajó kapitánysága hírt adott arról, hogy az utasok között négy kiskorú is található. Ugyancsak a Földközi-tengeren hajt végre mentési műveletet a Geo Barents, az Orvosok Határok Nélkül szervezet hajója.

Forrás: ILGIORNALE.IT

Párizsban hivatalos belövőszobák működnek

Párizs északi negyedeinek lakói arról számolnak be, hogy fényes nappal is szemtanúi lehetnek annak, ahogy a kemény drogokat használók tűvel szúrják magukat a nyílt utcán. A Lariboisière kórház egyike azoknak az intézményeknek, amely belövőszobát működtet, ahol a kábítószeresek „megfelelő egészségügyi körülmények között” lőhetik magukba a kemény drogokat.

Egy friss tanulmány szerint a drogfogyasztók rendelkezésre bocsátott helyiségek nem rontottak az érintett lakóövezetek közbiztonságán, a helyiek azonban arról számolnak be, hogy a belövőszobák megnyitása óta tovább romlott a közbiztonság és a kábítószeresek ugyanúgy az utcán is lövik magukat, csak most már nagyobb számban.

Forrás: LEFIGARO.FR

Büntetett előéletű személyek is igényelték a polgári alapjövedelmet Olaszországban

Házi őrizetüket töltő és börtönben lévő nápolyi állampolgárok is kérvényezték az Öt Csillag Mozgalom által létrehozott társadalmi segélyt. A nápolyi rendőrség utólagos vizsgálata fényt derített arra, hogy 298 személy vette igénybe jogtalanul a segélyt, amely két és fél millió eurós kárt jelentett az államháztartásnak. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a munkanélküliség felszámolására létrehozott polgári alapjövedelem nem hozta meg a várt eredményeket, elhibázott lépés volt a kormány részéről.

Forrás: AFFARITALIANI

(Borítókép forrása: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.