A terrorhullám után most tüntetésekkel néz szembe Nyugat-Európa

A Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint a cél ugyanaz: a kontinens destabilizálása.

Forrás: MTI2020. 07. 05. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-Európa a 2015–2018-as terrorhullám után most tüntetésekkel néz szembe, a cél pedig ugyanaz, a kontinens destabilizálása – erről beszélt Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakember elmondta: „konfliktusimport” zajlik Európában, melynek haszonélvezői a kibocsátó országok és a nem állami szervezetek, például egyes kurd és palesztin szerveződések. Továbbá hasznot húznak az eseményekből az európai szélsőbaloldali szervezetek is, melyek humanitárius jelszavak mögé bújva a politika és a társadalom destabilizálására, káoszteremtésre törekszenek.

Ez zajlott 2015 és 2018 között a terrorizmus eszközeivel, és ez történik most is a Nyugat-Európa utcáit elborító tüntetésekkel – mutatott rá a kutató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.