A V4-ek és Róma megvétóznák Timmermans elnökségét

2019. 06. 30. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visegrádi országok és Olaszország is megvétózzák Frans Timmermans bizottsági elnöki ambícióit, amennyiben Donald Tusk szavazásra bocsájtja a kérdést a tagállami vezetők ma esti találkozóján, értesült a Magyar Nemzet.

Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök külön-külön is tárgyal a V4-ekkel a csúcstalálkozó margóján. A csúcspozíciók kiosztása nem egyhangú szavazással történik, hanem a tagok legalább 72 százalékának támogató szavazatára – és arra, hogy ezen országok az EU népességének legalább 65 százalékát képviseljék – van szükség.

Olaszország és a V4-ek feltételezett vétója még nem lenne elég Timmermans jelölésének megakadályozásához, ám sajtóhírek szerint a kilépés kapujában álló Egyesült Királyság tartózkodni fog a szavazás során.

Utóbbi esetben már elbukna Timmermans jelölése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.