A világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája 37 éves lett

A világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Hszinhszing 37 éves lett, pénteken születésnapi ünnepséget rendezett neki az állatkert, ahol él.

Forrás: MTI2019. 08. 23. 23:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberi életévekben számolva az óriáspandák 37 éve több mint száz év lenne.

Hszinhszing 1982-ben született Szecsuán tartományban. Hatalmas, 137 tagú pandacsalád mátriárkája.

Utódai a világ több mint húsz országába, köztük az Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba kerültek el.

Pénteken a híresség gyümölcsös születésnapi tortát kapott a csunkcsingi állatkerttől, az ünneplésen több mint száz pandarajongó vett részt.

A matróna jó egészségnek örvend, noha időnként magas a vérnyomása – közölte Jin Jen-csiang, az állatkert műszaki igazgatója.

A pandanagymama 98 kilogramm, naponta 30 kilogramm bambuszrügyet, fél kilogramm bambuszlevelet, egy kilogramm almát és 70 gramm finomított tápszert eszik.

Hszinhszinget egyéves korában vitték Csunkcsingbe. Az 1988-as téli olimpia idején a kanadai Calgaryba szállították, ahol több mint egymillióan voltak rá kíváncsiak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.