A Wikipédia már nem megbízható hírforrás a társalapító szerint

„A Wikipédia egyoldalúbb, mint valaha” – mondta Larry Sanger, az oldal egyik társalapítója.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 07. 19. 15:47
null
Forrás: Pixabay

„A Wikipédia egyoldalúbb, mint valaha” – mondta Larry Sanger, az oldal egyik társalapítója.

„A Wikipédia egyoldalúbb, mint valaha” – mondta Larry Sanger, az oldal egyik társalapítója.

A Wikipédia társalapítója a saját maga által készített honlapot a demokrácia ellenségének nevezi.

A Wikipédia egyik társalapítója, Larry Sanger nemrégen robbantott ki egy botrány azzal kapcsolatosan, hogy állítása szerint a Wikipédián csak baloldali és progresszív mainstream médiumokat szabad forrásként meghatározni, és csak onnan származó idézeteket lehet elhelyezni – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Fotó: Pixabay

„A Wikipédia egyoldalúbb mint valaha. Nem áll távol a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy a Wikipédia hasonlóan a digitális világ számos elfogult intézményéhez, egyfajta gondolatrendőrséggé alakította magát, amely de facto cenzúrázza azokat a konzervatív nézeteket, amivel nem ért egyet. A véleményem szerint, a demokrácia ilyen körülmények között nem virágozhat, a Wikipédia a demokrácia gátjává vált” – mondta Sanger az interjúban.

Sanger azt is elmondta, hogy egyes oldalakat tilos hivatkozásként feltüntetni, ilyen például a a Daily Mail, és a Fox News, ha társadalmi vagy politikai kérdésekről van szó.

„Sok olyan ember dolgozik a weblapnál, akik nagyon szívesen tennék politikailag semlegesebbé a cikkeket, de a vezetőség ezt nem engedi. Gazdag és nagy befolyással bíró emberek a hatalmuk megszilárdítása érdekében át akarják venni az olyan honlapok irányítását mint a Wikipédia, annak érdekében, hogy a tényeknek csak egy változata legyen engedélyezett” – tette hozzá a társalapító.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.