Aggasztóan sok gyerek jár késsel iskolába Hollandiában

Kést hordanak maguknál a holland középiskolások Amszterdamban, Rotterdamban és más városokban, hogy meg tudják védeni magukat a rivális kölyökbandáktól, de a petárdás robbantásoktól sem riadnak vissza, számolt be a holland Het Parool hírportál. Rotterdam polgármestere a szülőkre kirótt pénzbírsággal akarja elérni, hogy gyerekeik ne hordjanak kést vagy fegyvert az iskolába.

Forrás: V4NA2020. 02. 26. 21:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztóan megnőtt az elmúlt hónapokban azoknak a hollandiai középiskoláknak a száma, ahol késeket vagy machetét találtak a diákoknál. A 13-16 éves fiatalok elmondásuk szerint azért vittek magukkal szúró-vágó eszközöket az iskolába, hogy meg tudják védeni magukat a rivális bandákkal szemben. Decemberben egy Amszterdam Jordaan városrészében található kollégiumban okoztak tüzet és riadalmat a fiatalok, amikor tűzijátékot robbantottak a vécében. Néhány nappal később megismételték a veszélyes mutatványt a kollégium bejáratánál is – számolt be a holland Het Parool hírportál.

Mariëtte van Leeuwen, a 30 speciális középiskola felügyeletét ellátó iHUB igazgatója szerint „több fegyveres incidens történt az elmúlt három hónapban, mint a megelőző három évben összesen”. Az érintett középiskolákban biztonsági kamerákkal igyekeznek elejét venni az erőszakos cselekményeknek, de van olyan intézmény is, ahová biztonsági őröket kellett állítani.

A holland iskolafelügyelet a szülők és a rendőrség segítségét kérte az egyre aggasztóbb helyzet megoldására. Speciális képzést indítottak iskolapedagógusok számára, akiknek a feladata, hogy beszélgetések keretében rávegyék a fiatalokat, hogy ne vigyenek magukkal fegyvert az iskolába. Rotterdam polgármestere 2500 eurós bírsággal büntetné azokat a szülőket, akiknek a gyerekénél második alkalommal is kést, fegyvert vagy petárdát találnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.