Az elnök mérgező propagandáról beszél és hazafias nevelést sürget

Az iskolákban tapasztalható mérgező propagandáról beszélt és hazafias nevelést sürgetett Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a washingtoni Nemzeti Levéltárban, ahol az amerikai alkotmány 1787-es aláírására rendezett ünnepségen mondott beszédet.

Forrás: MTI2020. 09. 18. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök ostorozta a Black Lives Matter (BLM, Fekete életek számítanak) nevű mozgalmat és az 1619-es Project nevű programot. Ez utóbbi szerint – amelyet a The New York Timesban megjelentetett esszésorozat vázolt fel 2019 augusztusában – az Egyesült Államok történelme nem az 1775-ös függetlenségi háborúval, az észak-amerikai gyarmatok Nagy-Britanniától történő elszakadásával kezdődött, hanem 1619-ben, az első rabszolgák Amerikába szállításakor.

– Azért vagyunk itt, hogy kinyilatkoztassuk: soha nem vetjük alá magunkat a zsarnokságnak. Visszaköveteljük történelmünket és országunkat minden fajtájú, bőrszínű, vallású és világnézetű állampolgára számára – jelentette ki Trump. Hangsúlyozta, hogy Amerika alapító atyái olyan folyamatot is elindítottak, amely végül a rabszolgaság felszámolásához, a polgári jogok biztosításához, később pedig a fasizmus és a kommunizmus legyőzéséhez vezetett.

– Az emberi történelem legtisztességesebb, egyenlőséget biztosító és virágzó nemzetét hozták létre – mondta.

Trump hazafias nevelést sürgetett: fiataljainkat Amerika szeretetére kell tanítani – szögezte le, s bejelentette, hogy

országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.

Fontosnak mondta az amerikai történelem és annak személyiségeinek tiszteletét, és kifejtette, hogy börtönbüntetést érdemelnének azok, akik engedély nélkül elszállítják vagy lebontják az amerikai történelem szereplőinek szobrait.

Utalva az elmúlt hónapokban tapasztalt, s gyakran erőszakba torkolló megmozdulásokra, amelyeket a fajgyűlölet és a rendőri erőszak ellen rendeztek, Donald Trump kijelentette:

„a baloldali lázongások és felfordulás az iskoláinkban évtizedek óta folytatott indoktrináció közvetlen következménye”.

Hangsúlyozta, hogy „az amerikai szülők nem fogadják el a politikai eszmének alárendelt oktatást az iskolákban és a nem tetsző vélemények elfojtását a munkahelyeken, vagy a hagyományos hit, kultúra és értékrend elnyomását a nyilvánosságban”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.