Az Európai Bizottság közzétette a mesterséges intelligenciával kapcsolatos stratégiáját

Forrás: MTI2020. 02. 19. 18:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió javaslattevő és végrehajtó testülete olyan európai digitális átalakulást szorgalmaz az unióban, amely a társdalom minden rétege számára működőképes, emberközpontú, tisztességes és elsősorban megbízható, emellett elősegíti a fenntartható fejlődést, élénkíti a gazdaságot, új lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára. A digitális technológia kulcsfontosságú eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és a zöld gazdaságra való átállásban – emelte ki a bizottság.

Ursula von der Leyen, a testület elnöke hangoztatta: „Új stratégiánk lefedi a fő területeket: a kiberbiztonságot, a létfontosságú infrastruktúrákat, a digitális oktatást, a demokráciát és a médiát. A digitális Európának képviselnie kell legfontosabb értékeinket, a nyitottságot, sokszínűséget, demokráciát” – mondta, hozzátéve, hogy Európa digitális jövőjének kialakítása meghatározó lesz az elkövetkező évekre nézve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.