Belehajtott egy autó Merkel berlini irodájának kapujába

A kisebb kárt okozó gépjármű oldalára globalizációellenes, politikai töltetű feliratokat festettek.

2020. 11. 25. 14:39
null
Berlin, 2020. november 25. Rendõrök õrizetbe vesznek egy férfit, aki autójával nekihajtott a berlini kancellári hivatal kapujának 2020. november 25-én. MTI/EPA Fotó: Jean-Marc Wiesner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nekihajtott egy személygépjármű a kapunak, amely Angela Merkel német kancellár berlini irodáját őrzi. A kisebb károkat okozó autó két oldalán politikai töltetű feliratok olvashatóak. A körülményeket mindeddig nem tisztázták, de az incidens okozója nyilvánvalóan visszaeső elkövető – írja a Die Welt országos német napilap.

A Twitteren közzétett fotókon egy Volkswagen látszik, amelynek két oldalára a „Stop der Globalisierungs-Politik” (Hagyjatok fel a globalizációs politikával) és az „Ihr verdammten Kinder- und alte Menschen-Mörder” (Ti, a gyermekek és az idősek gyilkosai) feliratokat festették.

A rendőrség Twitter-üzenetében elmondta, hogy az autót vezető, 54 éves férfit őrizetbe vették, és hozzátette: a helyi, illetve szövetségi hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, szándékosan hajtott-e neki a kapunak.

Az incidens következtében személyi sérülés nem történt, és a kormány szóvivője is megerősítette, hogy Merkel és a kabinettagok nem voltak közvetlen veszélynek kitéve.

Ugyanez az autó, szintén feliratokkal ellátva, már 2014-ben is nekihajtott a kapunak. A gépjármű akkor 48 éves vezetőjét szintén elfogták. A rendőrség szóvivője azonban személyiségi jogokra hivatkozva egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy ugyanaz-e az elkövető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.