Donald Trump: A Demokrata Pártban a radikális baloldal fogja átvenni a hatalmat

Az amerikai elnök olyan kitalált skandalumoknak minősítette az ellene folytatott többféle vizsgálatot, amelyek elvonták a köz figyelmét a kormányzat eredményeiről.

Forrás: MTI2020. 02. 03. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokrata Pártban a radikális baloldal fogja átvenni a hatalmat – vélekedett Donald Trump amerikai elnök, aki vasárnap a profi amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl előtti showműsor közben nyilatkozott a Fox televíziónak.

Az interjúban az elnök megerősítette, hogy kedden megtartja az Unió állapotáról szóló évértékelő beszédét a kongresszus két háza előtt. Majd kitért az ellene folyó alkotmányos felelősségre vonási eljárásra (impeachment), a Demokrata Párt politikusaira és bírálta a demokraták elnökjelölt-aspiránsait.

Úgy vélekedett, hogy Nancy Pelosi demokratapárti házelnök nagyon ideges, összezavarodott asszony. Utalva az impeachmentre, amelynek megindítását Pelosi sokáig nem akarta, Trump úgy fogalmazott: „nem hiszem, hogy (Pelosi) ezt akarta, szerintem valójában tisztában volt azzal, hogy mi fog történni, és a legrosszabb rémálmai valóra is váltak. Szerintem nem sokáig marad ott, ahol van, úgy gondolom, a radikális baloldal veszi át (a pártban) a hatalmat”.

Az elnök panaszkodott, hogy az ellene folytatott többféle vizsgálat, amelyeket kitalált skandalumoknak minősített, elvonta a köz figyelmét a kormányzat eredményeiről. Kifejtette, hogy lényegében attól a naptól kezdve, hogy bejelentette indulását az elnökjelöltségért, állandó támadásnak volt kitéve. „Ez nagyon, nagyon tisztességtelen eljárás” – mondta. Ezzel összefüggésben utalt a Mueller-vizsgálatra is, amely kampánycsapatának egyes munkatársai és az oroszok közötti feltételezett összejátszást vizsgálta. „Az egésznek semmi értelme nem volt, nagyon tisztességtelen volt, a családomra nézve is” – fogalmazott.

Ugyanakkor híveit és támogatóit ezek az ügyek nem tántorították el – jegyezte meg Trump. „Forradalom zajlik az országban, úgy értem, pozitív forradalom” – mondta, és ennek alátámasztásaként kiemelte az alacsony munkanélküliséget.

Az elnök ezúttal sem fukarkodott lehetséges vetélytársai minősítgetésével. Joe Bidenről, az Obama-kormányzat egykori alelnökéről azt mondta, hogy „tunya” és „álmatag”. A milliárdos üzletembert, Michael Bloomberget pedig, testmagasságára utalva, „nagyon picinek” nevezte.

Bernie Sanders vermonti szenátort – a demokraták pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsát Trump „őrültnek” nevezte, és azt mondta, hogy szerinte Sanders „kommunista”, de „legalább hűséges ahhoz, amiben hisz”.

– A kommunizmus jut az eszembe, amikor Bernie-re gondolok – fogalmazott az amerikai elnök.

Trump megemlítette, hogy a Demokrata Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) megint azon mesterkedik, hogy háttérbe szorítsa Sanderst, csakúgy, mint a 2016-os elnökválasztásnál. Ezt azzal látta bizonyítottnak, hogy a DNC az utolsó pillanatban változtatott az elnökjelölt-aspiránsok országos vitáinak szabályain annak érdekében, hogy Bloomberg is szót kaphasson.

Donald Trump interjújával szinte egy időben az NBC televízió arról adott hírt, hogy John Kerry, az Obama-kormányzat volt külügyminisztere Iowában azt vitatta meg, hogy esetleg beszáll az elnökjelöltségért folyó küzdelembe, éppen azért, hogy elhódítsa Sanders szavazótáborának egy részét, de legalábbis megossza híveit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.