Donald Tusk támogatja az albán és észak-macedóniai EU-csatlakozási tárgyalások megkezdését

Támogatásáról biztosította Albánia és Észak-Macedónia európai uniós csatlakozási tárgyalásainak mihamarabbi megkezdését Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán, hozzátette azonban, hogy több EU-tagállam egyelőre ezt ellenzi, így elhúzódhat a folyamat.

Forrás: MTI2019. 06. 12. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelentette, hogy noha a két nyugat-balkáni ország az utóbbi években minden előfeltételt teljesített, nem minden uniós tagállam kész már a napokban meghozni a döntést a tárgyalások megindításáról.

Mint mondta, a kérdés nem az, hogy erre sor fog-e kerülni, pusztán az, hogy mikor, a térség helye ugyanis az Európai Unióban van.

Eközben tizennégy tagállam, köztük Magyarország külügyminisztere közös közleményben sürgette a csatlakozási tárgyalások megkezdését, rámutatva, meg kell őrizni a hitelességét az EU bővítéspolitikájának.

A kérdés jövő kedden kerül napirendre a tagországok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácsülésén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.