Észak-koreai cenzúra az Egyesült Államokban

„Sokáig azt gondoltuk, hogy Amerikában, a szabadság hazájában szélesebb a szólásszabadság, mint Európában, ez sajnos már nincs így” – fogalmazott Törcsi Péter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Koskovics Zoltán, a központ elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban a Capitolium ostromáról is beszélgettek.

Forrás: KARC FM2021. 01. 13. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebooknak, a Twitternek és az Instagramnak egy rossz szava nem volt akkor, amikor a Black Lives Matter aktivistái szövetségi épületeket ostromoltak meg, vagy borítottak lángba több amerikai nagyvárost. Ezek a tüntetések ugyanúgy a közösségi médiában szerveződtek, mely eseményeket a demokraták és a Hollywood-i elit is támogatott – mondta Törcsi Péter a Capitolium megtámadásával kapcsolatban.

„Ahol az internetet egy bizonyos világnézet alapján ennyire korlátozni lehet, az nem a kádári, hanem az észak-koreai értelemben vett cenzúra.” A tech-óriások azonban fegyvereiket a baloldal ellen is fordíthatják, megzsarolva ezzel a baloldal vezetőit is, ezért is üdvözlendő, hogy Angela Merkel kiállt Trump letiltása ellen – tette hozzá.

„A kvóták a természet és a teljesítmény megerőszakolása.” – mondta a Központ stratégiai igazgatója annak kapcsán, hogy a párizsi városházát 90.000 euróra büntették, mert megszegték a nemi paritásról szóló törvényt, ugyanis túl sok nőt helyeztek vezető pozícióba.

Mire számíthatunk az új demokrata adminisztrációtól Obama a magyar miniszterelnököt kritizáló kijelentése után? Törcsi Péter szerint ez elsősorban az amerikaiakon fog múlni, mivel Magyarországnak kevés vitás kérdése van az USA-val. Szimbolikus ügyekben és ideológiai kérdésekben azonban fel kell készülni a nyílt társadalom hálózatának fokozottabb támadásaira – érvelt Koskovics Zoltán.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig szól a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között.

A legutóbbi adást ide kattintva hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.