Folytatódik a bandaháború Mexikóban

Letartóztatták a mexikói hatóságok a guanajuatói drogrehabilitációs központban a minap véghez vitt, 27 halálos áldozatot követelő vérengzés három feltételezett elkövetőjét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 06. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A guanajuatói ügyészség részleteket mellőző szűkszavú közleményében tájékoztatott arról, hogy azonosították a bűntény fő gyanúsítottjait és elfogták őket.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a múlt szerdán fegyveresek lemészároltak 27 embert egy drogrehabilitációs központban a mexikói Guanajuato állambeli Irapuato városban. Válogatás nélkül nyitottak tüzet a bent tartózkodókra.

A Mexikó középső részén lévő Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama, véres bandaháború zajlik ott a jaliscói Újgeneráció kartell és a helyi Santa Rosa de Lima bűnbanda között, ami különösen súlyosan érinti Irapuatót.

A legújabb mészárlás után Andrés Manuel López Obrador államfő fogadkozott, hogy nem köt alkut bűnözőkkel. A 130 milliós Mexikóban tavaly naponta átlagosan száz gyilkosság történt, több mint hatvanezer ember sorsáról nem tudni semmit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.