George Floyd halála példátlan erőszakhullámot váltott ki az USA-ban

A folyamatok rámutatnak a nyugati társadalom súlyos válságára, az újkommunista ideológia valódi arcára.

Forrás: ORIGO.HU2020. 07. 12. 7:45
null
Forrás: Twitter/Connor Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Floyd halála példátlan erőszakhullámot váltott ki az egész Egyesült Államokban, amely rövid időn belül átterjedt Nyugat-Európára is. Világos, hogy az indulatok felerősítésében súlyos felelősség terheli azokat a szélsőbaloldali aktivistákat, anarchistákat és a baloldali sajtót, akik George Floyd halálát a jobboldali republikánus kormányzat és az amerikai nemzeti identitás megroppantására, saját szélsőséges ideológiájuk erőszakos térnyerésére kívánják felhasználni.

Mivel ezek a folyamatok világosan rámutatnak a nyugati társadalom súlyos válságára, a politikai korrektség jelszavába csomagolt, de valójában a szavak jelentését átíró, a szólásszabadságot megfojtó, a történelmet meghamisító, szélsőséges, újkommunista ideológia valódi arcára, az Alapjogokért Központ megkezdte az események dokumentálását, feldolgozását. Első összeállításukban az elmúlt másfél hónap tíz legabszurdabb eseményét mutatja be, ezt követően pedig heti rendszerességgel fognak beszámolni a „forradalom” további fejleményeiről.

1. Sztárügyvédek Molotov-koktéllal (New York, USA, 2020. június 7.)

Két ügyvéd ellen vádat emeltek, mert Molotov-koktéllal felgyújtottak egy üresen álló rendőrautót New York-ban. Az egyikük egy vállalati ügyvéd, aki a Princeton Egyetemen végzett.

2. A Bank of England is megijedt a szélsőbaloldali agresszivitástól. (Nagy-Britannia, 2020. június 19.)

A Bank of England is bocsánatot kért a rabszolgatartásban játszott szerepéért. Ígéretet tettek arra, hogy eltávolítják az összes olyan festményt és szobrot, amelyek a bank olyan vezetőit ábrázolják, akik kapcsolatba hozhatóak a rabszolgasággal. A jegybankot hamarosan követte az Anglikán Egyház, mely a saját történelmét „szégyenforrásának” nevezte. II. Erzsébet egyelőre még nem nyilatkozott arról szándékozik-e elhatárolódni felmenőitől és elrendelni azok képeinek és szobrainak az eltávolítását.

3. Szélsőbaloldali megemlékezés – halottak és sebesültek. (Charlotte, Észak-Karolina, USA, június 21.)

Három halottja és 11 sebesültje volt a Juneteenth (a fekete rabszolgák felszabadulásának ünnepe) megemlékezéssel egybekötött utcabálnak. Több fegyveres is a többszázfős tömegbe lőtt. Legalább öt embert menekülés közben autók gázoltak el.

Tüntetők futnak Charlotte-ban (FORRÁS: AFP/LOGAN CYRUS)

Az erőszakot megfékezni képtelen helyi rendőrség helyettes vezetője sajnálatát fejezte ki: „Hát... elszaladt egy kicsit a ló... ez egy olyan dolog, amit többször nem szeretnénk látni...”

4. Érzékenyítő BLM-műsort indít a Nickelodeon gyerekcsatorna. (2020. június 24.)

A világ több tucat országában sugárzó Nickelodeon gyermekcsatorna különkiadást készít „Srácok, Faj és Egység” címen. Az est házigazdája Alicia Keys RN'B énekesnő lesz. A cél „hangosítani” a fekete gyerekek hangját és tapasztalatait. Az egyórás műsor során a Black Lives Matter vezetői válaszolnak majd a gyerekek kérdéseire, és „eszközöket” adnak nekik, hogy segítsék őket a családon belül folytatott faji témájú beszélgetések során. A műsorban tizenéves BLM aktivisták is részt vesznek. A műsor a Nickelodeon YouTube csatornáján is ingyenesen elérhető lesz. Alicia Keys a napokban mutatta be új dalát „Perfect Way to Die” (Tökéletes módja a halálnak) címmel, melyben a rendőri brutalitásra reagál.

5. A BLM egyik vezetője porig égetné Amerikát. (2020. június 25.)

A new yorki-i Black Lives Matter „elnöke”, Hawk Newsome a FOX News televízió műsorában közölte, hogy „...ha ez az ország nem adja meg nekünk azt, amit követelünk, akkor a porig égetjük ezt a rendszert és újat építünk a helyére... Lehet, hogy elvont értelemben beszélek. Lehet, hogy szó szerint kell érteni.” Ugyanő a Daily Mailnek azt nyilatkozta, hogy a New York-i BLM fegyveres „békeőröket” fog bevetni a rendőri brutalitás ellen.

Az Alapjogokért Központ teljes összeállítása ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.