Gulyás Gergely: Konzervatív fordulatra van szükség az Európai Néppártban

A miniszter kiemelte, hogy a konzervatív fordulat ügye a német uniópártoknál, a CSU és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségében is fontos vitatéma.

Forrás: MTI2019. 10. 04. 15:20
GULYÁS Gergely
Alsózsolca, 2019. szeptember 26. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai térkõgyára új üzemcsarnokának átadásán 2019. szeptember 26-án. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konzervatív fordulatra van szükség az Európai Néppártban (EPP), mert a közeledés a baloldalhoz egyre rosszabb eredményhez vezet az európai parlamenti (EP-) választásokon – hangsúlyozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Münchenben a Konzervatívok találkozója című konferencián, amelyet a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) csoportja szervezett.

A miniszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a konzervatív fordulat ügye a német uniópártoknál, a CSU és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségében is fontos vitatéma.

„Mi azt szeretnénk, ha a CSU is visszatérne ahhoz az irányvonalhoz, amely az uniópártokon belül az erőteljesen konzervatív politikát képviseli” – mondta Gulyás Gergely. A CSU-hoz fűződő kapcsolatokról elmondta, hogy az utóbbi fél évben voltak olyan nyilatkozatok, amelyek „nem a kapcsolatok elmélyítésének irányába vezettek”, de most már a bajor partnerek is „szeretnék ezt az időszakot lezárni, szeretnék félretenni sérelmeiket és a jövőbe tekinteni”.

A kancelláriaminiszter Balog Zoltán miniszterelnöki biztossal együtt vesz részt és szólal fel Alexander Dobrindt CSU Bundestag frakcióvezető meghívására az európai konzervatív pártok müncheni összejövetelén.

Gulyás Gergely és Balog Zoltán a konferenciát megelőzően megbeszéléseket folytatott Hans Reichharttal, a bajor kormány közlekedési és építésügyi miniszterével, valamint Markus Bluméval, a CSU főtitkárával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.