Ideológiai emberkísérletek folynak a lengyel fővárosban

Sokkoló jelentés rázta meg a varsói lakosságot, amikor kiderült, hogy az LMBT+ mozgalmat támogató NGO-k drogokat próbáltattak ki a lakosokkal a felvonulásaik alkalmával. A legmegdöbbentőbb fordulat mégis az, hogy az ideológiai projektet a Rafal Trzaskowski vezette varsói városháza is támogatta – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 10. 20:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Kaleta igazságügyi miniszter-helyettes az állami számvevőszék elé utalta a Rafal Trzaskowski vezette Varsó által támogatott NGO-k ügyét, mert szerinte rengeteg hanyagság történt a pénzügyek terén, és van, ahol egyenesen visszaélésekről árulkodnak a dokumentumok – írja a V4NA Hírügynökség.

Az általa benyújtott jelentés szerint 11 NGO kapott fővárosi támogatást több mint egymillió euró értékben, amelyek a pénzt a saját „ideológiai kísérleteikre” használták fel. Ezek a tevékenységek bőven túlmennek azon a határon, amilyen tevékenységeket a főváros támogathat, jelentette ki Kaleta.

Egy szervezet például drogteszteléseket végzett a főváros klubjaiban. A részt vevőknek azt kellett megállapítaniuk, hogy az általuk kóstolt illegális anyagok, mint a kokain vagy a metamfetamin, elég tiszták-e. A miniszterhelyettes rámutat, hogy a program szervezői erről videót is közzétettek, de ezeket a projekt dokumentációja is megerősíti.

A videókon az is látszik, hogy a résztvevők reklámozzák a pszichoaktív szereket, és úgy próbálják beállítani azokat, mint menő dolgot, ami még kívánatos is, és nem említik a használat veszélyeit.

Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris jogi kutatóintézet elnöke a szabálytalan pénzfelhasználásról árulkodó dokumentumokat megvizsgálva azt is elmondta, hogy a szabálytalanság a fővárost felelőssége, mivel az NGO-k nem adminisztrálták a tevékenységeiket és nem is jelentettek róluk, és ezeket a fővárosnak ellenőriznie kellett volna. Kwasniewski szerint olyan alapvető problémák voltak a pályázatokkal és a támogatások felhasználásának adminisztrációjával, mint hogy hiányzott a tevékenység céljának megnevezése, indokolatlan utalásokat hajtottak végre, kétszer számlázták ki az adminisztrációs költségeket és olyan bérleti díjakat fizettek, melyek létét semmilyen papír nem igazolja.

Kaleta szerint a fővárosban ideológiai kísérletek zajlanak anélkül, hogy tájékoztatást biztosítanának a lakosoknak az azokkal járó esetleges életveszélyről, egészségügyi kockázatokról, és tudatalatti manipulációt is végeznek azt sejtetve, hogy a tevékenységek során nem lépnek fel ilyen káros hatások. „A dolog lényege, hogy a város jóváhagyta ezeket a kiadásokat és azt, hogy így hajtsák végre a programokat” – fogalmazott Kaleta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.