Illegális tüntetéseket támogatnak Soros kitartottjai

Meglátta az üzleti lehetőséget az Amnesty International a kormányellenes tüntetésekben. A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz is köthető szervezet a közösségi oldalán kezdett ügyfelek toborzásába. Az akcióból egyértelműen kiderül, hogy a civil szervezetet nem érdeklik az emberi jogok, csak a felforgatás és hergelés a céljuk – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 03. 15:58
null
Fotó: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár hat hete zajlanak kormányellenes tüntetések Szlovéniában. A megmozdulások legújabb fejezetére múlt pénteken került sor. Egyes beszámolók szerint Ljubljanában a tüntetésen 10 ezer ember vonult fel, többségük biciklivel. A demonstrálók szerint Janez Jansa szlovén miniszterelnök a koronavírus-járványt arra használja fel, hogy a szabadságjogokat korlátozza, illetve, hogy gyűlöletet szítson a migránsok ellen. A járványhelyzet miatt a tömegrendezvényeket – sok már európai országhoz hasonlóan – betiltották, de ez láthatóan nem érdekelte a részvevőket és civil szervezeteket.

A szlovén Nova24 beszámolója szerint a törvénysértő tüntetők erőszakra buzdító transzparenseket vittek, sok esetben gyilkosságra buzdító szövegeket írtak ezekre.

A szlovéniai Amnesty International (AI) ebben meg is látta az üzleti lehetőséget, illetve a kormány elleni támadási felületet és ügyfelek toborzásába kezdett.

Az NGO Twitter-oldalán intézett felhívást a demonstrálókhoz.

„Feljegyeztek a rendőrök a molinódra írt szöveg miatt? Tudod ki volt az? Légy szíves keress meg minket. Tájékoztass minket arról is, ha a rendőrök elkobozták a molinód. Csatolj minél több információt. Köszönjük”, fogalmazott az AI.

A portál megjegyzi, hogy az erőszakos magaviseletet és halálos fenyegetéseket védelmezése azt bizonyítja, hogy az AI-t egyáltalán nem érdekli minden állampolgár emberi joga. Kiemelték azt is, hogy az NGO egyértelműen kettős mércét alkalmaz, és világosan látható, hogy nem érdekli őket a törvény előtti egyenlőség fogalma.

Az Amnesty bejegyzése Janez Jansánal is kiverte a biztosítékot.

„Az Amnesty International az egész világon az erőszak ellen harcol, csak az Amnesty International Szlovénia támogatja és ösztönzi azt, a halállal fenyegető transzparensekkel”, írta Twitteren a szlovén kormányfő.

A Nova24 megemlíti az Amnesty International helyi igazgatóját is, aki úgy tűnik egyértelműen támogatja az illegális biciklis tüntetéseket. Natasa Posel a Facebook profilképen egy kislánnyal szerepel közösen, a fotó borítóján pedig az olvasható, hogy „a természetért biciklizem”.

Az Amnesty International egyébként világszerte kiveszi a részét tüntetések támogatásából. Szlovéniában május 14-én adtak ki egy közleményt, amelyben arról értekeztek, hogy a kormánynak garantálnia kell a tüntetésekhez való jogot, a megfelelő védelmi intézkedések mellett.

A szervezet pénzügyi beszámolói szerint 2019-ban kicsivel több mint 764 ezer euró bevételük volt. Az összeg 85 százaléka támogatóktól és tagoktól jött össze, a maradékot állami és európai forrásokból grundolták össze.

A 2017-es pénzügyi beszámolóból kiderül, hogy a szervezet 676 ezer euró bevételre tett szert, az összeg 14 százaléka a nemzetközi Amnesty International-től, illetve a norvég leágazástól származik.

A Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány hivatalos honlapján elérhető adatok szerint a nemzetközi Amnesty International összesen több mint 4,6 millió dollárt kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.