Külföldön oltatta be magát, lebukott a kanadai alap elnöke

Kanadában késnek a vakcinaszállítások, csak az idősek és az egészségügyi dolgozók kaphatnak oltást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 27. 9:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a legnagyobb kanadai nyugdíjalap elnök-vezérigazgatója, miután kiderült, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe utazott beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen, holott a kormány mindenkit arra kért, hogy ne utazzanak külföldre – jelentette be pénteken az alapkezelő. – Miután tegnap este megbeszélte az ügyet az igazgatótanáccsal, benyújtotta lemondását, amelyet elfogadtak – közölte a nyugdíjalap. Az alap mintegy húszmillió kanadai nyugdíj-megtakarítását kezeli mintegy 475,7 milliárd kanadai dollár (112 ezermilliárd forint) értékben.

Mark Machin elnök-vezérigazgatót a The Wall Street Journal című amerikai lap buktatta le, amely megírta, hogy februárban az emírségekben beoltatta magát a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett oltóanyaggal. Kanadában jelenleg késnek a vakcinaszállítások, és jelenleg csak az idősek és az egészségügyi dolgozók kaphatnak oltást. Egyelőre a 38 milliós ország lakóinak csak mintegy három százalékát sikerült beoltani. A kanadai kormány hónapok óta arra kéri a kanadaiakat, hogy ne utazzanak külföldre, és ezt alátámasztandó a visszatérőknek kötelezően előírt karantén előírásait is megszigorították. Múlt év végén Ontario állam pénzügyminisztere kényszerült lemondani, miután kiderült, hogy a Karib-tengeren nyaralt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.