Letartóztattak egy feltételezett iszlamista terroristát Berlinben

A 37 éves férfi egy azonnali üzenetküldő szolgáltatáson keresztül az év eleje óta kapcsolatban állt egy csoporttal, amely közel áll a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezethez.

Forrás: MTI2019. 11. 19. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német főváros ügyészségének közleménye szerint a 37 éves férfi a Telegram nevű üzenetküldő szolgáltatáson keresztül az év eleje óta kapcsolatban volt egy csoporttal, amely közel áll a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez.

Az üzenetváltások témája fegyverek és robbanóeszközök készítése volt, célja pedig terrortámadások előkészítése – áll a közleményben.

Az eljárást a szövetségi legfőbb ügyészség irányítja, amely arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított már be is szerezte az iszlamista terroristák körében gyakran használt robbanószer, a TATP (aceton-peroxid) előállításához szükséges acetont és hidrogén-peroxidot.

A radikális iszlamista beállítottságú gyanúsított arra készült, hogy Németországban hajt végre pokolgépes merényletet. Azt még nem tudták megállapítani, hogy választott-e már helyszínt és időpontot.

Az ARD országos köztelevízió értesülése szerint a hatóságok hónapok óta nyomoznak a gyanúsított ellen, és egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján került látókörükbe.

A televízió beszámolójában Abdullah H. néven azonosított férfit a szövetségi rendőrség terrorelhárító különleges egységének mozgósításával fogták el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.