Moszkvában 140 éves napi havazási rekord dőlt meg

Moszkvában 140 éves napi havazási rekord dőlt meg, az elmúlt éjszaka alatt a havi csapadéknorma csaknem egyharmada hullott le – közölte a Ria Novosztyi hírügynökséggel szerdán az orosz főváros meteorológiai szolgálata.

Forrás: MTI2019. 02. 13. 20:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népgazdaság Vívmányainak Kiállítása (VDNH) területén működő mérőállomáson 11 milliméter (négyzetméterenként 11 liter) csapadékot rögzítettek. Az előző csúcsot, 9,7 milliméterrel, 1995-ben mérték. A február havi csapadéknorma az orosz fővárosban 36 milliméter.

A havas eső a nap folyamán sem állt el, az időjárási körülmények miatt a moszkvai repülőtereken kora délutánig 60 járatot töröltek vagy halasztottak el. A fővárosi forgalom-felügyelet dugók kialakulására és jegesedésre figyelmeztetett és arra kérte az autósokat, hogy inkább a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe Moszkvában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.