Napi terror 07.24.

Magyar Nemzet Online
2019. 07. 24. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Az amerikai szenátus elsöprő többséggel megszavazta kedden azt a törvényt, amely biztosítja, hogy soha ne fogyjon ki a pénzből a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrortámadások utáni mentési munkákban résztvevők kárpótlási alapja.
  • A márciusban hazánkban őrizetbe vett Hasszán F. letartóztatását július 19-én hosszabbította meg a bíróság. Indoklásuk szerint a szír férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016-ban Szíriában legalább tíz ember kivégezésében vett részt. Cselekménye többek között terrorcselekmény bűntettének megállapítására alkalmas. Az ügyészek szerint azzal is gyanúsítható, hogy a lakosság elleni módszeres támadásokkor mást személyi szabadságától megfosztott, illetve másnak súlyos testi sérelmet okozott.
  • Egy horvát katona életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsebesültek szerda reggel Kabul mellett, amikor egy öngyilkos merénylő a konvojuk közelében felrobbantotta magát – közölte a horvát védelmi miniszter.
  • A szomáliai fővárosban több kormányzati tisztségviselő megsebesült szerdán egy öngyilkos merényletben, köztük Mogadishu polgármestere is – közölték szemtanúk.
  • Nem álltak közvetlen kapcsolatban az Iszlám Állammal a több mint 250 halálos áldozatot és csaknem 500 sebesültet követelő összehangolt húsvétvasárnapi merényletsorozat elkövetői, de osztották a terrorszervezet ideológiáját – közölte szerdán a nyomozást vezető Ravi Szeneviratne a colombói parlament egyik bizottságának meghallgatásán.
  • Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.