Német gázoló: Nemsokára benne leszek az újságban

Az első hírekben írtaknál többen, csaknem hatvanan sérültek meg a hétfői németországi szándékos gázolásban. Egy sérült életveszélyes állapotban van, többeknek, köztük gyerekeknek is súlyos sérüléseik vannak. A gázoló egyik szomszédja megdöbbentő részleteket mondott el a német sajtónak – olvasható a V4 Agency oldalán.

Forrás: V4NA2020. 02. 25. 18:12
Car crashes into Rose Monday Parade
epa08244703 Forensic experts investigate next to a silver-colored Mercedes car that crashed into a group of revelers during the Rose Monday carnival parade in Volkmarsen near Kassel, Germany, 24 February 2020. According to reports, a man drove a car into revelers injuring at least 30 people including children. The driver of the car has been arrested. EPA/ARMANDO BABANI LICENSE PLATE BLURRED Fotó: ARMANDO BABANI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gázolás miatt egy 29 éves helyi férfit, Maurice P.-t vett őrizetbe a rendőrség a helyszínen. A dpa német hírügynökség információi szerint nem tartották nyilván szélsőségesként, de ismerte a rendőrség erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. Még mindig nem ismert, hogy mi volt az indítéka. A Bild német napilap információi szerint súlyos fejsérülésekkel van kórházban. A lapnak egy nyomozó arról beszélt, hogy a férfinek pszichés problémái lehettek. Az ügyészség pedig azt közölte az újsággal, hogy a férfi nem volt részeg, és a sérülései miatt nem tudták kihallgatni. Az RTL német televíziónak egy szomszéd nyilatkozott, aki azt mondta, hogy látta elhajtani a férfit, aki úgy nézett ki, mintha drog hatása alatt lenne és azt mondta, hamarosan benne leszek az újságban.

Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

A gázolás helyszínén egyébként egy bámészkodó férfit is őrizetbe vettek, amiért a helyszínt videózta.

A hatóságok keddi közleményükben azt írták, hogy nincs információjuk arról, hogy veszélyben lennének a német farsangi felvonulások, de a szervezőket arra kérik, hogy vizsgálják felül a biztonsági intézkedéseket. A rendőrség is megvizsgálja, hogy szükséges-e a rendőri jelenlétet növelni.

A teljes cikket IDE kattintva érhetik el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.