Nizzai merénylet: tunéziai menedékkérő lehet a gyilkos

Francia és belga sajtóforrások szerint a 21 éves észak-afrikai férfi október elején érkezett Franciaországba.

Magyar Nemzet
Forrás: AFP, BFMTV2020. 10. 29. 17:25
null
A francia nagyvárosok védelmét megerősítik. Fegyveresek Nizzában 2020 október 29-én Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több információ lát napvilágot a nizzai merénylő kilétéről: az AFP hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta csütörtök délután, hogy tunéziai származású menedékkérő gyilkolt Franciaországban. Egy 21 éves férfiről lehet szó, aki október elején érkezett Olaszországba, majd onnan a franciákhoz

– ezt már a belga BFMTV forrásai tudatták. Értesüléseik szerint a támadót a francia terrorelhárítás korábbról nem ismerte. A hírre, miszerint a nizzai gyilkos illegálisan érkezhetett Olaszországba, Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter lemondását követelte a Twitteren.

Emmanuel Macron a terror sújtotta Nizzában 2020. október 29-én
Fotó: Le Soir

Emmanuel Macron elnök csütörtök délután a terrorcselekmény helyszínén, a nizzai Notre-Dame bazilika előtti téren tett rövid nyilatkozatot. Ebben együttérzését fejezte ki a katolikus közösséggel és bejelentette:

az elkövetkező napokban több mint kétszeresére növelik a franciaországi nagyvárosok utcáit őrző katonák számát. – Nem fogunk térdre kényszerülni a terroristák előtt –

ígérte az államfő.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, három embert megöltek csütörtök reggel egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre Dame templomának közelében. Az ügyben a francia terrorellenes egységek nyomoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.