Önkéntes elkülönítésbe vonult David Frost, brexit-főtárgyaló

Forrás: MTI2020. 03. 20. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkéntes elkülönítésbe vonult David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit főtárgyalója, miután az új koronavírus okozta betegség tüneteit észlelte magán.

A Downing Street pénteki tájékoztatása szerint Frost tünetei enyhék, de teljes mértékben betartja a brit kormány ilyen esetekre kidolgozott ajánlását, vagyis tizennégy napig nem mozdul ki otthonából.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője nem közölte, hogy a brit küldöttségvezetőn végeztek-e koronavírus-tesztet.

Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója, Frost közvetlen tárgyalópartnere előző nap közzétett Twitter-üzenetében bejelentette, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett.

A koronavírus okozta járvány miatt nem tartották meg az új kapcsolatrendszer kialakítását célzó tárgyalássorozat e hétre tervezet londoni fordulóját.

A brit miniszterelnöki hivatal szerint a két fél jelenleg a megbeszélések folytatásának más módjait vizsgálja, köztük azt, hogy lehetséges-e videokonferenciák formájában megtartani a tárgyalási fordulókat.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A kétoldalú kapcsolatok további szabályrendszeréről szóló tárgyalássorozat március 2-án kezdődött Brüsszelben egy négynapos fordulóval, és e héten folytatódott volna Londonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.