Radikális szalafista csoportot oszlattak fel Berlinben

Dicsőítette az Iszlám Államot, zsidók meggyilkolására buzdított és üdvözölte a francia tanár, Samuel Paty brutális lefejezését is az a szalafista szervezet, melynek működését csütörtökön tiltották be Berlinben – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 02. 26. 15:34
null
Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltotta a „Jamaatu Berlin” vagy más néven „Tauhid Berlin” nevű fegyveres, szalafista egyesületet Andreas Geisel tartományi belügyminiszter Berlinben.

Az egyesület tagjai a hírhedt Fussilet-mecsetből ismerték egymást. A Fussilet Egyesületet 2017 februárjában oszlatták fel, ahol Anis Amri is találkozott iszlamistákkal, aki a 2016-os berlini karácsony vásárban követett el terrortámadást.

Amri akkor teherautóval hajtott a tömegbe 12 ember halálát okozva.

A csütörtökön feloszlatott Jamaatu Berlin egyesületnek nem volt saját imahelye. A Der Tagesspiegel arról ír, hogy feltehetően a még létező szalafista mecsetek sem voltak elég radikálisak a csoportosulásnak, mely nyilvánvalóan a Fussilet-mecset hagyományait követte.

A tagok nyíltan kiálltak a tavaly októberben brutálisan lefejezett tanár, Samuel Paty meggyilkolása mellett, dicsőítették az Iszlám Állam „harcát” és zsidók meggyilkolására biztattak.

Nézeteiket röpcédulákon terjesztették, a fiatalokat pedig gyakran úgy szólították meg, hogy az utcán ajándék Koránt adtak nekik.

A csoport vezetői Jarrah B., ismert nevén Abu Umar és felesége voltak. Az egyesületnek volt férfi és női ága is, mely egyfajta házasságközvetítőként összehozta a szalafista nőket a radikális férfiakkal. A Jamaatu Berlin több tagja ellen is folyik büntetőeljárás, többek között rendőrökkel szembeni fenyegetés miatt, a csoport két tagját pedig úgy tartják nyilván, mint potenciális terrorista.

Csütörtökön mintegy 850 rendőr – köztük a különleges munkacsoport tagjai – 24 lakást és további 19, a csoport tagjaihoz köthető objektumot vizsgált át Berlinben és a környéken egy nagyszabású razzia keretében.

A csoport megsértette az alkotmányos rendet, elutasítják a jogállamiságot és a demokráciát, mondta Andreas Geisel tartományi belügyminiszter az ügy kapcsán. Hozzátette, a Jammatu Berlin támogatta a fegyveres dzsihádot és az öngyilkos merényleteket is.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.