Rómában két kínai turista koronavírus fertőzöttnek bizonyult

Két kínai turistánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, őket egy római szállodából kórházba szállították – közölte Giuseppe Conte olasz miniszterelnök csütörtök esti sajtótájékoztatóján. Az olasz kormány leállította a Kínába tartó és innen érkező repülőjáratokat.

Forrás: MTI2020. 01. 31. 6:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős kínai házaspárnál mutatták ki a megbetegedést. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint a 66 és 67 éves kínai turistapár fertőzésgyanúja megerősítést kapott.

A férjet és feleséget a fertőző betegségekre szakosodott római Spallanzani kórházban ápolják.

A pár január 23-án érkezett meg Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város – köztük Parma – érintésével jutottak el Rómába. A csoportban ők voltak az egyedüliek, akik az új koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek. Rómában a belvárosban, egy a Colosseumhoz közeli hotelben szálltak meg. Szerdán lázas tünetekkel szállították őket a Spallanzani kórházba. A kórházban leállították a betegfogadást. A szállodaszobát hermetikusan lezárták.

A kínai turistacsoport többi tagját is ellenőrizték, de nem bizonyultak fertőzöttnek.

Az olasz kormányfő a pánik elkerülésére intett hangsúlyozva, hogy a helyzet „ellenőrzés alatt van”.

Conte egyben bejelentette, hogy lezárták az Olaszország és Kína közötti légifolyosót. A római kormány pénteken rendkívüli ülésen dönt a további teendőkről.

Negatív eredményt mutattak annak a kínai nőnek az első tesztjei, aki csütörtök reggel a Róma közeli Civitavecchia kikötőjébe Palma de Mallorcából tengerjáró hajón érkezett meg. Az ellenőrzés lezártáig mintegy hétezer embert nem engedtek leszállni a hajóról.

Vuhan térségéből mintegy hatvan olasz állampolgárt szállítanak haza, és olasz katonai repülőgéppel a tervek szerint vasárnap érkeznek meg Rómába. Két hétig karanténban helyezik el őket az olasz főváros egyik kaszárnyája területén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.