Sevillában akart robbantani egy iszlamista

A marokkói hatóságok elfogtak egy feltételezett dzsihadista terroristát, aki a gyanú szerint a spanyolországi Sevilla városában készülhetett támadásra – közölte a spanyol belügyminisztérium szerdán.

Forrás: MTI2019. 04. 17. 19:13
null
Madrid, 2017. június 21. Spanyol rendõrök letartóztatnak egy marokkói férfit Madridban 2017. június 20-án. A rendõrségi mûvelet során három személyt vettek õrizetben az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezettel való feltételezett kapcsolatuk miatt. (MTI/EPA/Spanyol rendõrség) Fotó: Spanyol rendőrség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca rövid közleményében mindössze annyit írt, hogy az illető sevillai lakásában házkutatás zajlik, de nem adott részletesebb tájékoztatást a gyanúsított személyéről, sem a nyomozásról, amelyet a két ország rendőri és hírszerzési szervei közösen folytattak.

A belügyminisztérium emellett beszámolt arról, hogy a húsvéti ünnepek, majd az azt követő általános parlamenti választások miatt a múlt héten megerősítette a rendvédelmi szervek készültségét a biztonság garantálása érdekében.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani például a közlekedési csomópontoknál, tömegrendezvények és vallási események helyszínein.

Spanyolországban a Húsvét a belföldi és külföldről érkező turizmus számára is nagy vonzerővel bír. Az ünnepek alatt rengetegen vannak az utcákon és vesznek rész a látványos külsőségek közepette zajló katolikus körmeneteken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.