Trump-listát követelnek a hollywoodi sztárok

Forrás: MTI2019. 09. 04. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtó segítségét kérte Eric McCormack amerikai színész, hogy állítson össze egy listát azokról a kollégáiról, akik részt vesznek Donald Trump közelgő kaliforniai kampányeseményén. Az egyik népszerű sorozat, a Will és Grace sztárja üzenetében jelezte, tudni akarja, név szerint kik mennek el a Beverly Hills-i találkozóra, hogy „eldönthessük, kivel nem akarunk együtt dolgozni”. McCormack sorozatbéli partnere, Debra Messing lelkesen csatlakozott a kéréshez, hozzátéve, hogy az embereknek „joguk van tudni” a neveket.

A kampányeseményt szándékosan az Emmy díjkiosztó gálához időzítik. Mivel Amerikában elnökválasztási kampányidőszak van, s a filmvilág Donald Trump elnöksége alatt nagyon aktívvá vált politikailag, várható volt, hogy a tévés alkotások Oscar-díját is a demokraták fogják dominálni. A két színész ugyanakkor vihart kavart a lista követelésével.

Az üzenetek között olvasható, hogy ez a módszer nagyon hasonlít az ötvenes évekre jellemző kommunistavadászatra, amely azokat kereste, akik a hidegháborús ellenség oldalán állnak. Hollywoodban nyílt titok, hogy a republikánus érzelmű színészek és szakemberek nem számíthatnak szerepekre, ha ismertté válik politikai véleményük. Így járt James Woods, aki rendkívül sikeres karrierjét követően felhagyott a színészettel 2017-ben, mivel – miután kiállt Donald Trump mellett – állítása szerint ellehetetlenítették az álomgyárban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.