Trump: Meg kell védeni a demokráciát a csőcseléktől!

A Rand Paul szenátort inzultáló csőcseléket, valamint a politikai korrektségét ostorozta, és ellenfelét, Joe Bident támadta Donald Trump a republikánus pártkonvenció utáni első kampánygyűlésén. Azt is világossá tette: szívesen látna női amerikai elnököt, de inkább a lányát, Ivanka Trumpot, semmint Kamala Harrist, Biden alelnökjelöltjét.

2020. 08. 29. 17:45
TRUMP, Donald
Baltimore, 2020. augusztus 27. Donald Trump amerikai elnök a támogatóihoz szól, miután Mike Pence alelnök befejezte beszédét az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvencióján a baltimore-i McHenry-erõd Nemzeti Emlékmû és Történelmi Kegyhelyen 2020. augusztus 26-án. A jelöltségét elfogadó beszéddel Pence hivatalosan is a republikánusok alelnökjelöltje lett. MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch Fotó: Kevin Dietsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejest ugrott a kampányba Donald Trump egy nappal azt követően, hogy Washingtonban elfogadta a Republikánus Párt jelöltségét a november 3-i elnökválasztásra. Az elnök New Hampshire-ben, egy repülőtéri hangárban beszélt mintegy 1400 híve előtt, nem messze az Air Force One elnöki különgéptől, amellyel odautazott.

 

 

– Ha meg akarják menteni a demokráciát a csőcseléktől, úgy kell szavazniuk, hogy legyőzzünk egy rendkívül gyenge jelöltet! –

mondta Trump demokrata párti kihívójára, Joe Bidenre utalva.

Egy rakás huligán

De szavaival azokra a tüntetőkre is utalt, akik szóváltásba keveredtek az elnök híveivel, sőt inzultálták Rand Paul republikánus szenátort Trump csütörtök éjjeli, fehér házi beszéde után. Paul – aki 2016-ban Trump riválisa volt a republikánus elnökjelöltségért – a Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI vizsgálatát is kérte emiatt.

Az elnök szégyentelenségnek nevezte, hogy zaklatták a Fehér Házból távozó vendégeit, anarchistáknak, „egy rakás huligánnak” nevezte őket.

Csak a bajt keresik! Ennek semmi köze George Floydhoz. Semmihez nincsen köze. Még azt sem tudják, ki az a George Floyd

 

– mondta Trump. Gúnyolódott is a demonstrálókon, és egy szójátékkal (protesters, protest your ass) a hátsójukat is emlegette. Meg is magyarázta, miért gondolja ezt helyénvalónak.

– Annyira politikailag korrektek lettünk, hogy senki sem mer tenni semmit!

 

Amerika hónapok óta forrong – azóta, hogy egy rendőri intézkedés után meghalt egy fekete férfi, George Floyd. Nemrég pedig egy szintén fekete férfi, a wisconsini Jacob Blake ügye nyomán borultak lángba Amerika városai; őt meglőtték a rendőrök.

Trump óva intett attól, hogy az agitátorok az utcai zavargásokból kormányzati pozícióba emelkedjenek. Ehhez azonban szerinte a szavazópolgároknak őt kell támogatniuk, hogy megmentsék a demokráciát a csőcseléktől. – Senki nem lesz biztonságban Biden Amerikájában! – ismételte meg a beszédeiben gyakran elhangzó mondatot.

Inkább Ivanka, mint Kamala

Amerikai hírforrások emlékeztetnek, Trump 2016-ban kevesebb mint kétezer vokssal veszítette el New Hampshire-t Hillary Clinton ellenében, sőt úgy vélte, a szintén új-angliai Massachusettsből érkezett átszavazók dönthették el az ottani eredményt. Most Trump hátrányban van Bidennel szemben New Hampshire-ben. A mostani kampánybeszédét júliusra tervezték, de egy trópusi vihar miatt elhalasztották.

Trump támadta Biden alelnökjelöltjét, Kamala Harrist is, akit nem tart kompetensnek arra, hogy egyszer elnök legyen belőle. A várakozások szerint márpedig az 55 éves, jamaicai és indiai származású szenátornő lehet a demokraták 2024-es elnökjelöltje. Az elnök azt mondta: ő is szívesen látna női elnököt, de inkább a saját lányát, Ivanka Trumpot ajánlotta erre a posztra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.