Újabb rekord az illegális határátlépések számában

Elképesztő mértékben nőtt a gazdasági bevándorlók száma az európai országokban. Míg Olaszországba 11 ezres tömegek érkeztek egy hét leforgása alatt, az Egyesült Királyság partjainál újabb, rekord mennyiségű illegális migráns kötött ki az amúgy biztonságos Franciaországból – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 01. 22:44
null
Földközi-tenger, 2020. június 3. Európába igyekvõ illegális bevándorlók a ruhájukat szárítják a máltai kormány által az elszállásolásukra bérelt turistahajók egyikén a Földközi-tengeren, mintegy 20 kilométerre a máltai partok elõtt 2020. június 2-án. A hajókon tartózkodó több mint 400 migránst több akció keretében mentették ki az embercsempészek gumicsónakjairól április vége óta. Málta arra vár, hogy az Európai Unió tagállamai vállalják a migránsok befogadását, addig nem engedi õket partra szállni. MTI/AP/Rene' Rossignaud Fotó: Rene' Rossignaud
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan dőlnek meg a bevándorlási rekordok a kontinensen. Az is megerősítést nyert, hogy folyamatosan növekszik a gazdasági bevándorlók száma, vagyis azon migránsoké, akik nem szenvedtek el üldöztetést, mégis menedékkérelmet adnak be.

Az ilyen bevándorlók legfontosabb célpontja továbbra is Olaszország, amit az olasz belügyminisztérium közleménye is tanúsít és amely külön felhívja a figyelmet arra, hogy az „autonóm kikötések az olasz partokon rövid idő alatt rendkívül megsokasodtak”. Luigi Di Maio belügyminiszter az EU-hoz fordult segítségért, azonnali válaszreakciót várva. Az a hír is hatalmas médiavisszhangot váltott ki, amely szerint mintegy 11 ezer illegális bevándorló kötött ki Olaszországban az elmúlt héten, melyek fele tunéziai lakos volt.

Ami tovább rontja az olasz kormány helyzetét, hogy igen magas a koronavírus-fertőzés aránya az illegális migránsok között. Azon 293 bevándorló körében, akiket egy észak-olaszországi befogadótáborba szállítottak, 134 esetében állapítottak meg fertőzést.

Szintén komoly küzdelem zajlik a brit partokon a gazdasági bevándorlókkal, ám ők nem Tunéziából, hanem Franciaországból érkeznek. Nigel Farage rendszeresen tudósít a migránscsónakok érkezéséről, és többször is felháborodottan jelezte, hogy Franciaország biztonságos és a migránsoknak semmilyen okuk nincs átkelni a csatornán. Ennek ellenére ismét rekordmennyiségű, 202 migráns ért partot Angliában, akiknek érkeztével kapcsolatban a Daily Mail külön megjegyezte, hogy ezek csak azok az esetek, melyekről a hatóságok tudnak, és nem lehet megmondani, hogy az elmúlt időszakban pontosan hány bevándorló is érkezett az országba – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.