Varga Judit: Németországban lecsapott a véleménydiktatúra!

Az Európai Bizottság egy szövetségi állam létrehozásán dolgozik, és a tagállamok kárára szövetkezik az EU Bíróságával.

Forrás: Facebook2021. 07. 13. 22:08
VARGA Judit
Luxembourg, 2021. június 22. Varga Judit igazságügyi miniszter interjút ad az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén 2021. június 22-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys Fotó: John Thys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán számolt be az aggasztó fejleményekről és egyúttal biztosította a magyarokat arról, hogy a kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát!

„Németországban ismét lecsapott a véleménydiktatúra!

  • A német alkotmánybíróság korábbi elnöke nemrég egy beszélgetésen fejezte ki aggodalmát az Európai Unió működésével kapcsolatban. Andreas Voßkuhle úgy vélte, az Európai Bizottság egy szövetségi állam létrehozásán dolgozik, ehhez pedig a tagállamok kárára szövetkezik az EU Bíróságával.
  • Nem is kellett több, hogy a véleménydiktatúra kulcsszereplői megkongassák a liberális vészharangot és nemzetközi össztűz alá vegyék a több mint egy évtizede alkotmánybíróként tevékenykedő Voßkuhlét, akit korábbi bíróktól egészen a német zöldpárti EP-képviselőkig mindenki élesen bírált.
  • Ezek után persze könnyen eszünkbe juthat az a közvélemény-kutatás, amely szerint a véleménynyilvánítás szabadságát a németek csaknem fele látja veszélyben, míg a megkérdezettek mindössze 45 százaléka vallotta azt, hogy ki meri mondani szabadon a véleményét.
  • Jól látjuk a fenti példán keresztül is, milyen súlyos hatása van egy társadalomra nézve, ha úrrá lesz rajta az úgynevezett »cancel culture«, azaz a kirekesztés és elhallgattatás kultúrája.
  • A magyar kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát!

    Ez alap!”

    (A borítóképen Varga Judit igazságügyi miniszter látható. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.