Villanyvezeték alapkövét teszi le a szlovén és a magyar kormányfő

A szlovéniai Kidričevóban, egy munkalátogatáson találkozik egymással Janez Janša szlovén miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán – erősítette meg az MTI-nek a szlovéniai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd délután.

Forrás: MTI2020. 10. 13. 19:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két miniszterelnök részt vesz a Cirkovce–Pince-villanyvezeték építésének alapkőletételi ünnepségén is – tette hozzá Havasi Bertalan.

A szlovén sajtó kedden azt írta: a tervezett 2 x 400 kV-os Cirkovce–Pince-távvezeték, amely a Szlovénia–Magyarország–Horvátország összeköttetés része, a ljubljanai kormány egyik fő prioritása a szlovén energetikai infrastruktúra fejlesztésében. A távvezeték létrehozza az első államközi kapcsolatot a magyar átviteli hálózattal, növeli a szlovén villamosenergia-rendszer, az átviteli hálózat és az import átviteli kapacitás megbízhatóságát, és előre nem látható események vagy működési problémák esetén javítja az ellátás megbízhatóságát – írták.

Havasi Bertalan az MTI-nek ezzel kapcsolatban elmondta: az összeköttetés a magyar oldalon a határig 1999-ben elkészült, a szlovén oldali szakasz mielőbbi megvalósítása Magyarországnak is kiemelten fontos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.