Visszatér Washingtonba az orosz nagykövet

Anatolij Antonov hétfő reggeltől folytatja tevékenységét korábbi állomáshelyén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 20. 11:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hírügynökségi jelentés szerint a misszióvezetőt szállító New York-i Aeroflot-járat vasárnap reggel szállt fel a seremetyjevói repülőtérről. Úgy tudni, Anatolij Antonov optimista hangulatban volt és arra számít, hogy a jövő héten az amerikai kollégákkal tervezett találkozók építő jellegűek lesznek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel szerdán Genfben megtartott csúcstalálkozó után jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

Vlagyimir Putyin és Joe Biden találkozója Genfben, június 16-án Fotó: EPA/Mikhail Metzel/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Az orosz–amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembeötlő jele volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.