időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Ünnepi hétvége az Eszterháza Központ örökséghelyszínein

Magyar Nemzet
2021.05.22. 13:00
Ünnepi hétvége az Eszterháza Központ örökséghelyszínein

A pünkösdi hosszú hétvégén is nyitva lesz a fertődi Esterházy-kastély. Május 22-én, szombaton, május 23-án, vasárnap és 24-én, hétfőn a kastélyegyüttes kápolnájában pünkösdi tematikával kiegészített vezetéssel várják az érdeklődőket.

A vezetéssel megtekinthető múzeumi terek 9–17 óra között látogathatók, az utolsó vezetés 16 órakor kezdődik. A múzeum nyitvatartási idejében látogatható lesz a pünkösdi hosszú hétvégén Zoób Kati Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállítása a kastély Narancsházában. Naponta 10 órakor barokk színháztörténeti túra kezdődik. Igény esetén minimum tízfős csoportoknak egy Eszterháza parkjai, kertjei című parktúrát is indítanak.

A látogatóknak a védettségi igazolványukat a jegyvásárlásnál és a múzeumi térbe történő belépésnél egyaránt fel kell mutatniuk, ahol kötelező a maszkhasználat. A kastélyban zajló és a kastélyparkot is érintő fejlesztési munkálatok miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy a park területén fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Jegyárak, a betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/latogatoi-menetrendés.

A kastély kápolnája
Fotó: Eszterháza kft.

Az Esterházy kávézó a pünkösdi hosszú hétvégén 10–18 óra között várja vendégeit az Esterházy-kastély barokk-rokokó környezetében. A kávézó belterében kötelező a védettségi igazolvány.

Online térben a www.eszterhaza.hu és a facebook.com/fertod.esterhazykastely webhelyeken tekinthető meg az örökséghelyszín.

A nagycenki Széchényi-mauzóleum és a sírkert

A pünkösdi hosszú hétvégén is várja a látogatókat a Széchényi-mauzóleum és a Nemzeti Sírkert részét képező szakrális környezete, melyek vezetéssel látogathatók. A Széchényi-mauzóleum mindhárom napon 9–17 óra között tart nyitva, pénztárzárás 16.30-kor. A nagycenki hársfasor változatlanul szabadon látogatható.

Széchényi-mauzóleum
Fotó: Eszterháza kft.

A nagycenki Széchényi-örökség látogatói információi itt találhatók: http://www.szechenyiorokseg.hu/index.php/4

A sopronbánfalvi kolostor pálos Kiállítása

Hétfőtől vasárnapig 10–18 óra között várja látogatóit a pálos kiállítás a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem földszintjén. Információk itt: https://www.banfalvakolostor.hu/latogatas-info

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.