Folytatódik a Lázár Ervin-program

A program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat érinti, hanem az összes 1–8. évfolyamos diákot.

Forrás: MTI2021. 10. 22. 16:00
Lázár Ervin
Neki köszönhetően bukkanunk érett fejjel megfellebbezhetetlen, ragyogó igazságokra Fotó: MTI/Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Mikós tárcavezető sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Lázár Ervin-program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

A Lázár Ervin-program azzal a céllal indult, hogy minden 1–8. évfolyamon tanuló gyermek olyan kulturális ismeretekre, élményekre tegyen szert, ami értékorientált, az európai értékek, a magyar hagyományok, illetve a keresztény értékek hordozója – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Felidézte, hogy a járványhelyzet miatt fél évvel az indulása után fel kellett függeszteni a programot és át kellett helyezni az online térbe. Utalt arra, hogy az új tanévben is a járványhelyzet alakulásától függően szervezik majd meg a programokat.

Mint a helyszínen kiosztott sajtóanyagban olvasható,

a program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat érinti, hanem az összes 1–8. évfolyamos diákot.

Az általános iskolás diákok mellett a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok tanulói is részt vehetnek a programban, amely így több mint hétszázezer gyereket érint.

A tájékoztatás szerint idén több mint kétszáz előadóművész vagy előadó-művészeti szervezet jelentkezett a programra több mint nyolcszáz előadással.

Újdonság, hogy muzeális intézmények is bekapcsolódtak a programba.

Mint írták, a kezdeményezés eredményeként 2021. október 22-ig több mint 415 ezer jegyet vásároltak meg a 2021/2022-es tanévre és 68 ezer jegyet már fel is használtak.

Borítókép: A program névadója, Lázár Ervin író. Fotó: MTI/Czimbal Gyula

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.