időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo
A hidegháború utolsó óráiban a szuperhatalmak képviselői a ringben csapnak össze

Egyetlen moziban látható Magyarországon a Rocky 4. rendezői változata

Magyar Nemzet
Forrás: Cinema MOM
2021.12.02. 15:00 2021.12.04. 20:33
Egyetlen moziban látható Magyarországon a Rocky 4. rendezői változata

Mától látható a mozivásznon Sylvester Stallone 1985-ös kultfilmje, a Rocky 4. sokak által várt, digitálisan felújított és teljesen újravágott, eddig sosem látott jelenetekkel bővített rendezői változata. A Rocky 4. – Rocky vs. Drago nem kerül forgalmazásba, csak egyetlen moziban, a Cinema MOM-ban lesz műsoron, december 2–7. között, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Rocky Balboa már mindent elért, amit egy bokszoló elérhet Amerikában. Most azonban nem a sikerért, a pénzért vagy a bajnoki címért száll ringbe, hanem azért, hogy bosszút álljon barátja, Apollo Creed „gyilkosán”. Apollót ugyanis egy általa kezdeményezett, ám brutálissá fajult bokszmeccsen a szovjet óriás, Ivan Drago ökölcsapásai küldték a halálba. Az „olasz csődör” kihívja riválisát, és elhatározza, hogy hazai pályán, a Szovjetunióban küldi majd padlóra Dragót. Egy amerikai–szovjet bokszmeccsen természetesen óriási a tét, így lázas felkészülés veszi kezdetét: Dragót a Szovjetunió legjobb edzői, orvosai a legmodernebb modern gépekkel készítik fel a küzdelemre, míg Rocky térdig érő hóban futva, farönköket és sziklákat emelve acélosítja izmait, hogy méltó ellenfele legyen a legyőzhetetlennek tűnő szovjet izomkolosszusnak. A hidegháború utolsó óráiban a szuperhatalmak képviselői a ringben csapnak össze…

Az 1985-ben Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers és Brigitte Nielsen főszereplésével bemutatott Rocky 4. óriási siker lett, 300 millió dolláros jegybevételével 24 éven keresztül viselhette a legjövedelmezőbb sportfilm címet. A forgatás embert próbáló volt mindkét főszereplőnek, az Ivan Dragót alakító Lundgren egy alkalommal akkora erővel ütötte meg Stallone mellkasát, hogy 260-as vérnyomással, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A filmbemutató 36. évfordulója alkalmából a Rocky 4.-et rendezőként, forgatókönyvíróként és főszereplőként is jegyző Stallone idén teljesen újravágta a filmet.

A rendezői változat közel negyvenpercnyi új, eddig sosem látott jelenettel, köztük az Apollo és Drago közti végzetes küzdelem hosszabb, fájdalmasabb képsoraival bővült. Az új jelenetek mellett számos részlet – többek között Pauli robotja – ki lett vágva a filmből, így végül a 94 perces rendezői változat csak néhány perccel hosszabb az eredetinél.

A film képi világát az MGM stúdió teljeskörűen felújította, és a hangot is újrakeverték, így született meg a világszerte limitált időre mozikba kerülő  Rocky vs Drago – The Ultimate Director’s Cut. 

Borítókép: Jelenet a filmből (Cinema MOM)