Puskás, a musical akadálymentesítve

Audionarrációval kísérve, azaz látássérült emberek számára akadálymentesítve mutatják be január 26-án az Erkel Színházban a Puskás, a musical című produkciót. Az előadás a Civilút Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) és a MusicalNeked Produkció együttműködésében valósul meg. Az előadás népszerűsítésében Agárdi Szilvia látássérült előadóművész és Lengyel Zsófia látássérült kommunikációs szakember, parasportoló is részt vesz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 12. 18:00
null
Puskás musical az Erkel színházban Fotó: Hirling Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az audionarráció lényege, hogy a narrátor „elbeszéli” a színpadon látható vizuális üzeneteket (testbeszéd, mozgás), hozzásegítve a látássérült nézőket a teljesebb élményhez. 

A vak és gyengénlátó emberekhez a narrátor által elmondott információ fej- vagy fülhallgatón keresztül jut el, így az ép látású nézőkkel együtt élvezhetik az előadást. A Puskás, a musical előadáson Tóth Cecília audionarrátor biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést a Tour Guide System rendszerén keresztül. Az audionarrációval kísért előadásra a vak és gyengénlátó emberek 35 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a MusicalNeked Produkció jóvoltából. A kedvezményre jogosító kuponkódot az MVGYOSZ tagegyesületeitől kaphatják meg. 

– Jószolgálati partnerként arra törekszünk, hogy a musical nyújtotta színházi élményt eljuttassuk azokhoz, akik akadálymentesítés nélkül nem élvezhetnék mindezt

– mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány elnöke. – Tavaly októberben a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével együttműködésben siket és nagyothalló emberek számára jelnyelvi tolmácsolással került bemutatásra az előadás. Most pedig az MVGYOSZ-szel közösen a látássérült emberek számára szeretnénk teljesebb színházi élményt biztosítani. Nagy öröm számunkra, hogy ebben ismét partnerünk a MusicalNeked Produkció.

Szabó László, a Puskás, a musical producere hozzátette, hogy mindig különleges atmoszférát teremt a színpadon, hogy a nézőtéren olyan emberek is ülnek, akik a Civilút jószolgálati partnersége nélkül talán nem tudtak volna eljönni az előadásra. 

Ez mindig új inspirációt, lendületet ad a színészeknek és a háttérben dolgozó kollégáknak is. Most is nagyon izgatottan várják, hogy a látássérült érdeklődők hogyan fogadják majd az előadást. 

Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke kiemelte, hogy az MVGYOSZ örömmel fogadta a Civilút és a MusicalNeked Produkció kezdeményezését, amellyel a látássérült embereket segítik hozzá a színházi előadás élményéhez. Mint mondta, ez is hozzájárul annak a célnak az eléréséhez, amely a szövetség mottója is: „Együtt formáljuk élhetőbbé a világot.”

Borítókép: Jelenet az előadásból (Forrás: Origo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.