időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo
A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület jubileumi kiállítása

Negyven éve együtt

Lengyel Emese
2022.10.06. 19:41 2022.10.06. 20:00
Negyven éve együtt

Idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját a FISE, azaz a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület. A B32 Galériában tegnap este megnyílt ünnepi kiállítás nemcsak a tagok által jegyzett tárgyakat vonultatja fel, hanem egyszersmind válasz a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra is.

Az iparművészet minden területét reprezentáló kiállítást szervezett a FISE, ahol bemutatkozik többek között a belsőépítészet, a fotográfia, a tervezőgrafika, a formatervezés, a divattervezés, az ékszertervezés, a kerámiatervezés és a textiltervezés is. A tárlat a B32 Galéria kultúrterében két szinten helyezkedik el, s a gondosan kiválasztott tárgyak pedig egyrészt valós képet adnak az egyéni teljesítményekről, másrészt a korosztály művészi színvonaláról és szakmai rangjáról is. A válogatásban megtekinthető többek között Balogh Dóra, a WEALL tervezőjének egy darabja, Lublóy Zoltán Egy spanyol lány című dísztála, de Buzás Andi YOO illatékszerei is. A legkülönbözőbb anyagok, formák, színek, koncepciók, azaz világok találkozása a FISE40 tárlat.

A kiállítás megnyitóján Mascher Róbert, a FISE elnöke elmondta, hogy az egyesület negyven éve remekül működik, a tagok itthon és külföldön elismerést szerezve mutatják be munkáikat. Kiemelte továbbá azt is, hogy az egyesület titka abban rejlik, hogy a tagok között számos, a kortárs dizájn élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező alkotó van, akik nemcsak a jelenlétükkel növelik a FISE presztízsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében. 

Mayer Kitti dizájnteoretikus az egyesület történetéből hozott néhány fontos állomást, s többek között a FISÉ-ben rejlő szakmai közösség erejére hívta fel a figyelmet. A tárlat megnyitóján közreműködött Manaman handpanművész.

Az október 20-ig látható kiállítás során a B32 Galériába ellátogatók nemcsak a kiállított alkotásokat tekinthetik meg, de október 15-én, szombaton egy egész napos iparművészeti vásáron, a FISE ART FAIR-en is részt vehetnek.

Borítókép: A kiállítás (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.