Nem akárki miatt készül a vadiúj James Bond-sztori

Az On His Majesty’s Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly megkoronázása előtt kerül a boltokba

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 31. 13:14
Craig, Daniel
Róma, 2015. február 18. Daniel Craig brit színész a legújabb James Bond-film, a Spectre római forgatása alkalmából tartott fotózáson 2015. február 18-án. A 24. Bond-filmet 2015 novemberében mutatják be. (MTI/EPA/Claudio Onorati) Fotó: CLAUDIO ONORATI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 64 éves szerző öt regényt írt már Az ifjú James Bond című, fiatal olvasóknak szánt könyvsorozatban, amelyben a későbbi titkos ügynök még tinédzserként tanulóéveit tölti az Eton College-ben.

Az On His Majesty's Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly megkoronázása előtt kerül a boltokba éppen hatvan évvel Ian Fleming 1963-ban kiadott, Őfelsége titkos szolgálatában (On Her Majesty’s Secret Service) című regénye után, amelyben Bond még a királynőt szolgálta. 

 

Az új 007-es történetben, amely a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik, Bondnak a szertartás megzavarására tett kísérletet kell megakadályoznia.


Higson nagyon örült a felkérésnek, és minden erejével azon volt, hogy lépést tartson a szűkös határidővel. Úgy fogalmazott: 

A történet megírása ilyen rövid idő alatt legalább olyan feszült és szorongató volt, mint egy Bond-küldetés

A történetről annyit árult el, hogy minden benne van, amit egy Bond-sztoritól elvárhat az olvasó: szex, erőszak, autók, egy veszélyes gonosztevő undok bérenccel, és persze maga a jól ismert, mégis kiismerhetetlen Bond.

Az új könyv eladásából származó összes jogdíjat a National Literacy Trust támogatására fordítják, amely hátrányos helyzetű gyermekek olvasási készségének fejlesztését támogatja.


Az új Bond-regény e-könyvként és Charlie Higson felolvasásában hangoskönyvként, valamint keménykötésben május 4-től lesz elérhető.

Borítókép: Daniel Craig (Fotó: Claudio Onorati) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.