Újra fesztiválozhatunk Debrecenben

Az idén március 25-én már másodjára rendezik meg a Made in Debrecen zenei fesztivált. Az ötletgazda Baranya vármegye székhelye, ott tavaly már hetedjére szervezték meg a Made in Pécs elnevezésű, egynapos zenei fesztivált. Tavaly a cívisvárost látták vendégül, s a debrecenieknek annyira megtetszett a rendezvény, hogy elhatározták, ők is megrendezik a magukét. Debrecenben a rocksuliban már korábban is felvetette a pécsieknek, hogy vevők erre a brandre.

Gőz József Miklós
2023. 03. 07. 10:00
null
20220924 budapest budapestpark takcsapda koncert havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rockiskola már harmadik ikszét tapossa Debrecenben. Azért alapították 1989-ben, hogy a rockzene iránt érdeklődő debreceni fiatalok színvonalas képzésben részesülhessenek. Az intézmény egyre fejlődött, ma már komoly tanári kar dolgozik a mintegy hétszáz iskolás képzésében. Többek között közös próbákon folyik az oktatás, de a rocksuli egyéb programjaival is összetartja a növendékeket. Minden évben évzáró koncertet tartanak, amelyen részt vesz a város ikonikus zenekara, a szintén harmincéves Tankcsapda is, amelynek tagjai közül többen tanítanak is itt.

Rocksuli Debrecenben
Rocksuli Debrecenben

 

Debrecenben 165-re növekedett a fellépő együttesek száma

A rocksuli, a fenntartó alapítvány és a városban működő néhány civil, zeneszerető csoport szervezte meg az esemény debreceni változatát. A kiírás szerint ezen minden olyan könnyű-, nép- és komolyzenei formáció részt vehet, amely kötődik Debrecenhez, illetve debreceninek vallja magát. A tavalyi eseményen 140 zenekar lépett fel. Az egynapos rendezvény annyira jól sikerült, hogy a Made in Debrecen fesztivál a helyi városi televízió megméretésén elnyerte az év rendezvénye kategória első díját.

Az idei, március 25-én megrendezendő fesztiválon is hasonló siker várható, hiszen 165-re növekedett a fellépő együttesek száma. Mivel azonban bővültek a fellépési lehetőségek, s a rendelkezésre álló idő is hosszabb, az idén negyven perc műsoridő jut egy-egy formációra. Így a nézők többet kapnak kedvenc zenekaraiktól. Mindezt a hagyományoknak megfelelően teljesen ingyen. A fesztiválnak külön facebook-oldala is van. A szervezők itt mutatják be a zenekarokat, a helyszíneket és a fesztivál programját. A fellépők nyolc különböző helyszínen lesznek megtekinthetők. Többek között a debreceni ifjúsági házban, a rockzenészek ikonikus helyén, a Roncsbárban, a Desz24-ben, a Régi Csibészek és az Incognito vendéglőkben. A tavalyihoz hasonlóan programfüzet is tájékoztatja a résztvevőket a látni- és hallanivalókról. Az esemény fináléját az idén is az évekkel ezelőtt rendezvényhelyszínné átalakított debreceni víztoronyban tartják.

Borítókép: A város ikonikus zenekara, a harmincéves Tankcsapda (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.