Idén is jön a Placcc fesztivál táncfókuszú kiadása

Öt kortárs előadással várja az érdeklődőket a Placcc Dance fesztivál május 30. és június 5. között Budapesten.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 21:15
null
Fotó: Balogh Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén immár harmadszor rendezik meg a Placcc fesztivál táncfókuszú különkiadását, amelyen magyar művészek köztéri táncelőadásai lesznek láthatók. Az idei eseményen a művészek tér és test kapcsolatát kutatják, a (köz)teret a kísérletezés terepeként tekintve azt keresik, milyen jelentéssel, funkcióval ruházódhat fel a táncos teste e térben.

Lőrinc Katalin is fellép a Placcc Dance Fesztiválon (Fotó: Képmás.hu)

Szerepel a programban Lőrinc Katalin táncművész és Vázsonyi János szaxofonművész Improvizációk hangszerre, térre és testre című koreográfiája, Grélinger Ágnes With open doors to spaces without walls című performatív térfoglalása, valamint Oberfrank Réka eredetileg színházi térben bemutatott Miracle című előadásának köztéri verziója. 

Bot Ádám Viszlát odakint című köztéri performanszában a színház és a kortárs tánc területéről érkező fiatal művészek a hajléktalanság és az otthontalanság témájára hívják fel a figyelmet. A Placcc Dance programját a Cipolla Collectiva A test misztériuma című előadása zárja, amelyet nem köztéren, hanem a Blinken OSA Archívumban láthat majd a közönség.
 

A szervezők tájékoztatása szerint az idei fesztivált két program vezeti fel. Május 11. és 25. között lesz látható a IX. kerületi Kerekerdő parkban Somló Dávid A lassú lépteknek fülük van című köztéri hanginstallációja, amely huszonöt elrejtett hangszóróból szűrődő különféle zajok egyvelegének segítségével játszik az arra sétálók valóságérzékelésével. 

Május 24. és 26. között pedig a walk-listen-create platformot működtető nemzetközi kollektíva tagjai, Babak Fakhamzadeh, Geert Vermeire és Andrew Stuck tartanak workshopot.

 

Borítókép: Pillanatkép a tavalyi Placcc Fesztiválról (Fotó: Facebook/Placcc Dance Fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.