Június végén indul a vajdasági Dombos Fest

Négy napon át, június 29-től július 2-ig újra várja az igényes szórakozásra vágyókat a Dombos Fest Kishegyesen. A Vajdaság legjelentősebb művészeti fesztiválja, amelynek idei mottója a Korzó, idén is változatos zenéket és művészeti projekteket kínál.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 13:06
null
Forrás: Dombos Fest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négynapos Dombos Fest nyitónapja négy nagyon karakteres zenei világot mutat be, a vajdasági zenék, hangulatok lesznek a mérvadóak: érkezik a színpadra Csasznyi Imi, a Tamburás, valamint Lajkó Félix is, aki a szabadkai Contrabayandóval ad közös koncertet. Idén az egyik kiemelt zenei produkció lesz az isztriai Atma Mundi, akik úgy a mediterrán, mint az olasz, isztriai zenék szépségét mutatják be. Az estét a rockabilly műfaj képviselői zárják a Dombos Wine Clubban.

A Dombos Fest különleges programokat kínál, idén is lesz tűzshow
A Dombos Fest különleges programokat kínál, idén is lesz tűzshow 
Fotó: Dombos Fest

 

Érdekes zenei világokat ismerünk majd meg a fesztivál koncertjein: Korpás Éva színtiszta népzenére épített gyerekprodukciója, a Tárkány Trió cimbalommuzsikája, a Canarro manouche swingje mind-mind a maga kategóriájában egyedülálló produkció.

 

Visszatér a Flock projekt is, amely löszfal-akrobatikával teszi ismét emlékezetessé a Dombos-élményt.

Karakteres művésznők is érkeznek a fesztiválra: Burján Orsi a jazz, Keck Mária a flamenco, míg Palya Bea saját, különleges világába ad betekintést. 

Nem marad el a Dombosi Remix irodalmi programja sem, amelyen idén is rendkívüli névsorral találkozunk, mindez a Dombos Wine Club helyszínen, kiváló borok mellett. A programkínálatban többek között lesz fényfestés a löszfalon, Dombos Visual, Kortárs filmek, és a vajdasági képzőművész által megteremtett Rokon Ilonka-életérzés is.

A Dombos Fest civil összefogással, 23 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult Kishegyesen, azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. 

Borítókép: A fényfestés a löszfalon minden évben látványos programja a fesztiválnak (Fotó: Dombos Fest)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.