Elhunyt Greuss Sándor író

Greuss Sándor író, költő, filmkészítő kigyógyult a csontvelőrákból, azonban 2023 tavaszán kiderült, hogy egy olyan gyógyíthatatlan betegségben szenved, amely az izmok fokozatos sorvadásával jár. Az 1954-ben született művész halálhírét a Magyar Szó jelentette be.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Szó, Magyar Kurír2023. 08. 12. 10:00
Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurir
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Greguss Sándor író, költő, filmkészítő, akinek írásai tizenhat éves korától jelentek meg. Bár legyőzte a rákot, nemrég gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizáltak. 2023 áprilisában a Magyar Kurírnak adott interjúban a közösségi médiában megosztott írásairól a következőképpen fogalmazott:

– Súlya van annak, amit most mondok. Ha én beszélek a cselekvésről, a szeretetről, a boldogságról ebben az állapotban, akkor abból az derül ki, hogy nincs apelláta, Jézus szavait úgy kell értelmezni, ahogy az evangéliumban vannak. Az „akkor” most van. Nem vagyunk képesek úgy cselekedni, ahogy Jézus kérte tőlünk, de nem ez a baj, hanem az, hogy nem is tartjuk fontosnak. Nem mondhatjuk, hogy nekünk másképp kell megoldanunk.

Persze annyi út van, ahány ember, de az egyik út sem széles és kitaposott. Én az elnyert feladatomban – a betegek kísérésében – oda-vissza járok, embereket viszek az Úr elé. 

Mondhatnám, hogy ismerem az utat, de mindegyik út más, nincsenek szabályok. Az utolsó tíz méter a legnehezebb, ott sivatag van, azon kell átlábalni, és ez nehéz, ott már csak integetni tudok a haldoklóknak, és imádkozni, hogy eljussanak a mennyország kapujáig.

Greuss Sándor
Greuss Sándor a Magyar Kurírnak adott interjúban beszélt gyógyíthatatlan betegségéről (Fotó: Fodor Réka)

Orvos feleségével, Fodor Rékával hozták létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt, hogy orvosi missziókat szervezzenek Afrikába. A Magyar Szó szerint betegségei ellenére irigylésre méltón dolgozott, a szervezői feladatokban is aktívan részt vett. 

A szerdán elhunyt Greuss Sándort szeptember 4-én helyezik örök nyugalomra Fóton. 

 

Borítókép: Greuss Sándor (Forrás: Lambert Attila/Magyar Kurír)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.