Két magyar előadó is esélyes a legjobb feltörekvő világzenei tehetségek díjára

A Deva és az Erdőfű Zenekar is bekerült az Upbeat legjobbjai közé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 04. 10:41
Deva, vagyis Takács Dorina
Deva Forrás: Facebook/Deva
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar művész, a Deva és az Erdőfű is szerepel a kiválasztott tíz előadó között, akik megkaphatják az Upbeat zenei platform Best New Talent díját szeptemberben – közölte az Upbeat. A zenekarokat mentorálással, fellépési és szakmai lehetőségekkel támogatja az Upbeat. 

Az Erdőfű zenekar
Az Erdőfű zenekar (Fotó: Sipeki Péter)

A nyertes szerepelhet a népszerű Blogothéque videósorozatban, a Take Away Show-ban és felléphet a szkopjei PIN Showcase és Konferencián, támogatást kapva így nemzetközi karrierjének beindításához – olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a szakmai zsűri csaknem száz produkció közül választotta ki a legjobbakat.

Az európai showcase fesztiválokat összefogó Upbeat a fősodortól eltérő, saját nyelven előadó és saját kulturális gyökerekből táplálkozó előadókat támogatja.

A kivételes megjelenési lehetőségekkel járó díj odaítéléséről a közönség dönt. Az Upbeat – a Hangvető vezetésével – a Kreatív Európa program által támogatott első olyan projekt, amelyet magyar cég koordinál. A projekt küldetése, hogy a világzenei piac feltörekvő tehetségeit támogassa. A 2022 augusztusában elindított projektben 14 európai fesztivál vesz részt, köztük a Tallinn Music Week, a Budapest Ritmo vagy a WOMEX.

Borítókép: Deva (Fotó: Facebook/Deva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.