Resident Art Fair 2023 – újranyit a nyári kortárs képzőművészeti vásár

Szeptember első hetében változatlan formában újranyílik a hetven meghívott képzőművész több mint száznyolcvan alkotásából álló Resident Art Fair 2023 nyári kiállítás és vásár, hogy azok az érdeklődők is láthassák, akiknek júliusban nem volt rá alkalmuk.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 13:00
Fotó: Asszonyi Eszter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállítás kurátorai – Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész – egy olyan bőséges válogatást állítottak össze, amelyben sokféle látásmód megfér egymás mellett: groteszk, absztrakt, figuratív, nonfiguratív, minimalista, naiv, fotografikus és geometrikus, formabontó és hagyományőrző.

Részlet a Resident Art Fair 2023 anyagából (Fotó: Asszonyi Eszter/ Resident Art Galéria)

Válogatásuk alapja a felfedezés és a minőséghez való ragaszkodás, amelynek során nemcsak az újszerű látásmódokat értékelték, hanem a hagyományok jó értelemben vett folytatóit is, akik a tanultakat megtartva lépnek tovább saját vizuális világuk építésekor.

A kiállítók mindnyájan professzionális művészek, akik reflektálnak az aktuális festészeti, vizuális vagy éppen társadalmi kérdésekre, valamint a hazai kortárs művészeti élet aktív alakítói és kiállítói. A feltörekvő és fiatal művészek mellett olyan alkotók is bekerültek a válogatásba, akik időközben a művészeti színtér sikeres, befutott művészeivé váltak. 

Más kiállítók most kapnak először lehetőséget, hogy kipróbálják magukat a művészeti piacon.

A válogatással a kurátorok szeretnék megszólítani a kortárs művészeti színtéren kívül elhelyezkedő, de a legújabb tendenciák iránt érdeklődőket, akiknek nem mindegy, hogy milyen képekkel élnek együtt, de nehezen igazodnak el az óriási „vizuális zajban”. 

Szeretnének támpontokat és fogódzókat adni azoknak, akik most lépnek be a kortárs művészet sokszínű világába.

Az elmúlt öt évben tizenkét vásárt szervezett a Resident Art Galéria, ahol több száz művész több ezer alkotása kapott lehetőséget a bemutatkozásra, valamint több ezer művészetkedvelő tekintette meg ezeket a vásárokat és a hozzájuk kapcsolódó katalógusokat. A szervezők büszkék rá, hogy sokan náluk vásárolták meg első képzőművészeti alkotásukat, majd léptek be a kortárs művészet rajongóinak táborába, és arra is, hogy sok képzőművész náluk adott el először művet, majd lépett be a kortárs galériák világába.

Borítókép: Resident Art Fair (Fotó: Asszonyi Eszter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.