Hamarosan nyit a Resident Art Fair 2023

Az elmúlt öt évben tizenkét vásárt szervező Resident Art kortárs művészeti ügynökség és galéria ismét igyekszik felhívni a figyelmünket a mai művészeti és társadalmi kérdésekre reagáló alkotásokra. A tíznapos rendezvénysorozat elsősorban támpontokat kíván nyújtani azoknak, akik most ismerkednek a kortárs művészet világával.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 14:55
Resident Art Fair 2023
kortárs képzőművészet Fotó: Forrás: Resident Art Galéria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak fiatal alkotók, hanem már befutott művészek alkotásaival is találkozhat, aki ellátogat a Resident Art Fair 2023 eseményeire, melyen több száz képzőművész több ezer művét láthatjuk. A július 13-án, csütörtökön kezdődő Nyári kortárs képzőművészeti vásár fél év után ismét várja a művészet rajongóit, a kortárs galériák miliőjét kereső látogatókat, illetve azokat, akik most ismerkednek ezzel a szcénával. 

Resident Art Fair 2023
 Balogh Kristóf József: Cilinder. Forrás: Resident Art Galéria

Helye van itt a groteszk látásmódnak, az absztrakt alkotások mellett a figuratív és nonfiguratív műveknek, valamint a minimalista, naiv, fotografikus és a geometrikus munkáknak is. A két kurátor, Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész, azaz a Resident Art kortárs művészeti ügynökség és galéria vezetői erősíteni szeretnék a kapcsolatot alkotó és közönsége között, így nemcsak az újszerű szemléletmódokat értékelik, hanem a hagyományok jó értelemben vett folytatóit is, akik a tanultakat megtartva haladnak tovább önálló vizuális univerzumuk kialakításakor. 

A 2015 óta működő Resident Art ügynökség tehát elsősorban művészeti vásárokat, kiállításokat, társművészeti eseményeket rendez – így korábban az őszi zsongást, valamint karácsonyi vásárokat –, s folyamatosan azon dolgoznak, hogy a körülöttünk lévő világra reagáló művészetet közel hozzák a különböző generációkhoz.

Resident Art Fair 2023
Fekete Szilvia: Covid-napló sorozat: Ipari tájkép. Forrás: Resident Art Galéria

Joggal büszkék rá a szervezők, hogy sokan a Horánszky utcai Resident Art Galériában vásárolták meg első képzőművészeti alkotásukat vagy szerették meg a kortárs művészetet, valamint arra is, hogy számos képzőművész náluk adott el először művet, majd lépett be a kortárs galériák világába. Aki szeretne elmélyülni a művek és művészetek sokféleségében, az mindenképpen látogasson el július 13-án a budapesti Resident Art Galéria nyitórendezvényére.

Borítókép: Jakatics-Szabó Veronika: Akarsz-e játszani? III.  (Forrás: Resident Art Galéria)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.