időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Dunaszerdahelyen támadtak rá munkavégzés közben

Megverték a Republic együttes technikusát

Magyar Nemzet
Forrás: Paraméter
2023.09.23. 21:02 2023.09.23. 21:03
Megverték a Republic együttes technikusát

Péntek este a szlovákiai Dunaszerdahelyen megtartott csallóközi vásárban munkavégzés közben tettleg bántalmazták a Republic zenekar technikusát a rendezvény biztonsági szolgálatának munkatársai.

Az incidens helyszíne, Dunaszerdahely önkormányzata, valamint a 41. csallóközi vásár szervezői a Facebook-oldalukon közzétett közleményben határolódtak el a történtektől, és mélységes sajnálatukat fejezték ki az esettel kapcsolatban – tájékoztat a Paraméter. Az oldalon olvasható tájékoztatás szerint a szemtanúk beszámolói alapján tudható, hogy a vásár biztonsági szolgálatának embere vagy emberei támadták meg a technikust. Erre utal egyébként a város által közzétett közlemény is:

Kijelentjük, hogy határozottan elítéljük az erőszak bármely formáját, egyben felháborítónak tartjuk a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket

– írják a közzétett közleményben.
A város által közzétett közlemény teljes terjedelmében:

A szemtanúk beszámolói alapján a sérült technikust mentősök látták el a helyszínen, majd kórházba szállították. A zenekar menedzsere, Németh Erika is reagált a történtekre egy általa megosztott Facebook-posztban.


– Mélységesen felháborít, hogy akik azért vannak ott, hogy a zenekart és annak stábját védjék (bár nem tudom, kitől kellett volna), pont azok minden ok nélkül a technikusunkat leütötték, aki kórházba került, és egy hajszálon függött, hogy megúszta! Dolgozni természetesen jó darabig nem tud, de nekünk most az a lényeg, hogy életben maradt. De ez nem a négy alakon múlt, akik rárontottak… oka nem volt… nem tudták megmagyarázni – írta felháborodva Facebook-posztjában a menedzser.

 

Borítókép: A Republic zenekar Dunaszerdahelyen lépett fel (Fotó: Rozsár Vince)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.