Lujza 2024. március 2.
logo

Avatar 3: James Cameron elárulta, mikor láthatjuk az új filmet

Magyar Nemzet
Forrás: Deadline.com
2023.11.29. 16:00 2023.11.29. 16:04
Avatar 3: James Cameron elárulta, mikor láthatjuk az új filmet

Nem sieti el az utómunkálatokat az Oscar-díjas rendező.

A Terminátor, az Avatar filmek és a Titanic rendezője az új-zélandi közszolgálati tévé egy sajtóreggelijén a napokban elmondta, mikorra készülhet el a harmadik Avatar. Mint fogalmazott, több időt fog eltölteni az Avatar 3 utómunkálataival, mint amennyit a legtöbb rendező egy egész filmre fordít. 

James Cameron, az Avatar rendezője
James Cameron, az Avatar rendezője (Fotó: Northfoto/Empics Entertainment)

Nagyon hektikus kétévnyi utómunkálaton vagyunk túl, úgyhogy 2025 karácsonya lesz

– árulta el Cameron a Deadline szerint.

Az Oscar-díjas rendező sosem volt azzal vádolható, hogy elsietné a munkát, alaposságára jellemző, hogy az 1997-es Tianic készítésekor valósággal szakértőjévé vált a témának, a forgatás előtt még a roncshoz is lemerült az Atlanti-óceán mélyére. 

Az író-rendező még 2022-ben elmondta, hogy az Avatar 3 és 4 jeleneteit már az első film készítésekor leforgatta, hogy elkerülje a fiatalabb szereplők kiöregedését, elrettentő példaként hozva a Netflix Stranger Things című sorozatát. 

Év elején 

Cameron elejtett néhány részletet arról, mire is számíthatunk az új Avatarban: eszerint a tűz elem fontos szerepet kap, és két új kultúrát is megismerhetünk majd. 

„A tűznek szimbolikus szerepe van a filmben, és van egy kultúra, amely kifejezetten e köré a koncepció köré szerveződik – mondta a Deadline-nak.

A kanadai rendező egyébként a jelek szerint teljesen beleszeretett Új-Zélandba: miután évekig Peter Jackson cégénél dolgozott (Jackson rendezte a Gyűrűk ura és a Hobbit-trilógiákat, amelyeket a szigetországban forgattak), most azt mondta, a jövőben minden filmjét Új-Zélandon akarja forgatni, és jövőre várhatóan az állampolgárságot is megkapja. 

Borítókép: Az Avatar 3 várhatóan 2025 karácsonyán kerülhet a mozikba (Forrás: Northfoto/20th Century Fox)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.