Meghalt Andre Braugher, a Brooklyn 99 sztárja

Meghalt a Brooklyn 99 című sorozatból ismert Andre Braugher. A színész 61 évesen, rövid betegség után hunyt el, közölte a CNN-nel sajtósa.

Forrás: BBC2023. 12. 13. 8:24
Andre Braugher
Fotó: Los Angeles Times
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Emmy-díjas színész többek között a Gyilkos utcák (Homicide: Life on the Street) és a Men of a Certain Age című sorozatokban játszott. Leghíresebb szerepe Raymond Holt kapitány, akit nyolc évadon keresztül alakított a New York-i rendőrség 99. kerületi rendőrkapitányságán dolgozó nyomozók életét követő sitcomban. Ezért a szerepért négyszer jelölték Emmy-díjra, kétszer kapott érte Critics Choice Awards-díjat.

Andre Braugher
Andre Braugher. Forrás: CNN

Braugher Chicagóban született és nőtt fel, majd a Stanford Egyetemen és a Juilliardon szerzett diplomát. Legutóbb az Azt mondta (She Said) című drámafilmben játszott, amely a New York Times újságíróinak, Jodi Kantornak és Megan Twohy-nak a történetét meséli el, akiknek a riportja Harvey Weinstein felelősségre vonásához vezetett, és elindította a #metoo mozgalmat. Braugher alakította Dean Baquet-t, a Times szerkesztőjét, aki a két riporter munkáját felügyelte.

A színész elsősorban tévéfilmekben és sorozatokban játszott, több nagyjátékfilmben is feltűnt, többek között az 1998-as Angyalok városa (City of Angels) című filmben Nicolas Cage, Meg Ryan és Dennis Franz oldalán, a 2008-as A 109. utasban (Passengers) Anne Hathaway oldalán és a 2010-es Salt ügynök című Angelina Jolie-filmben. Színpadon is játszott, az V. Henrik című Shakespeare-dráma címszerepéért 1996-ban Obie-díjat is kapott.

 

Borítókép: Andre Braugher (Fotó: Los Angeles Times)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.